Spending money on others promotes happiness

Door: Elizabeth Dunn, Lara Aknin en Michael Norton
Taal: Engels

Terwijl veel onderzoek het effect van inkomen op het geluk heeft vastgesteld, stellen de schrijvers van deze whitepaper dat de manier waarop mensen hun geld besteden minstens zo belangrijk is als hoeveel geld zij verdienen. In het bijzonder stellen ze de hypothese dat geld besteden aan andere mensen een positieve invloed op het geluk heeft. Meer dan geld besteden aan zichzelf. Wanneer iemand een groter gedeelte van zijn of haar inkomen aan iemand anders spendeert wordt een groter geluk voorspeld. Zowel een dwarsdoorsnede onderzoek (landelijk representatieve enquête-onderzoek) als lengterichting onderzoek (willekeurig veldonderzoek) bewees dit. Tot slot ervaarde deelnemers die hun geld aan willekeurige mensen moesten besteden meer geluk dan wanneer zij hun toegekende geld aan zichzelf besteedde.

Wil je het hele rapport bekijken? Log hieronder in of registreer je gratis als lid van HRcommunity en krijg onbeperkt toegang tot alle content!
 

 

Avatar

Gepost door HRcommunity

De redactie van HRcommunity brengt de meest interessante content, events, interviews voor HR-professionals samen.