Door: ING Economisch Bureau Analyse
Publicatiejaar: 2014

Pikken robots onze banen in? Nederlanders zijn steeds hoger opgeleid en absorberen nieuwe technologie relatief snel. Werkenden zijn bovendien gewend aan snelle verandering en leren voor het werk en staan daar vrij positief tegenover. De robot zien als vriend, en niet als vijand, kan helpen om de kansen die voor Nederland ontstaan te grijpen.

Het ING Economisch Bureau concludeert dat robots voor Nederland vooral een kans zijn. Dat heeft te maken met een aantal typische kenmerken van de Nederlandse economie. Met deze analyse wil het ING Economisch Bureau een bijdrage leveren aan de manier waarop we in Nederland tegen onszelf aankijken, zodat we ook in staat zijn om de robot te nemen voor wat hij is: een metgezel die het ons makkelijker kan maken.

Wil je het hele rapport bekijken? Log hieronder in of registreer je gratis als lid van HRcommunity en krijg onbeperkt toegang tot alle content!
 

Gepost door Redactie HRcommunity

De redactie van HRcommunity brengt de meest interessante content, events en interviews voor HR-professionals samen.

Laat een opmerking achter.