De duurzame inzetbaarheid van zelfstandig ondernemers en werknemers vergeleken

Door: W. van der Torre, H.A. van de Ven, H.J. Dirven, et al
Taal: Nederlands

Het aantal zelfstandig ondernemers zonder personeel is gegroeid van een kleine 570 duizend in 2003 tot 884 duizend in 2014 (CBS). Zowel voor de samenleving als voor beleidsmakers is dit een belangrijke ontwikkeling. De vraag welke gevolgen dit heeft voor de samenleving en voor individuen komt gelijk naar boven. Daarom moet er een goed beeld van deze groep worden geschetst. Het Interdepartementaal Beleidsonderzoek (IBO) naar zzp’ers (2015) heeft daar een belangrijke bijdrage aan geleverd. Hun doel is om het beeld dat in het IBO is geschetst aan te vullen rondom de duurzame inzetbaarheid van zzp’ers. Wat is duurzame inzetbaarheid precies? En in hoeverre verschilt de duurzame inzetbaarheid van zelfstandig ondernemers van die van werknemers?

Wil je het hele rapport bekijken? Log hieronder in of registreer je gratis als lid van HRcommunity en krijg onbeperkt toegang tot alle content!