‘Gebruik regels niet om je achter te verschuilen’

Ze is de eerste HR-directeur in het directieteam van HEMA. Mariëlle de Macker vertelt hoe ze werkt aan een cultuuromslag binnen de organisatie.Een afbeelding van een rookworst van vijf meter hoog. Dat is het eerste wat in het zicht springt bij binnenkomst op het HEMA-hoofdkantoor, of ‘support office’ zoals de directie het liever noemt: dienstbaar aan de klant én de medewerker. Het oer-Hollandse bedrijf van de tompoucen, kinderkleding en schoolschriften heeft in 2016 ook Mariëlle de Macker in zijn armen gesloten. Als HR-directeur en board member wil ze ‘medewerkers faciliteren om het optimale te kunnen geven voor de organisatie’ en gelijktijdig zorgen ‘dat ze voldoende uit hun werk halen’.

Lees verder

Gepost door HRcommunity

De redactie van HRcommunity brengt de meest interessante content, events, interviews voor HR-professionals samen.

Laat een opmerking achter.