‘Ik zie Royal FloraHolland als een vitale dame die wil leren dansen’

Cultuur, leiderschap, betrokkenheid en change zijn door de jaren heen de lievelingsonderwerpen van Anja De Bree geworden. Sinds twee jaar werkt ze aan deze thema’s als CHRO bij Royal FloraHolland. Voor De Bree een interessante uitdaging omdat de organisatiestructuur en cultuur bij Royal FloraHolland anders zijn dan de omgevingen waar ze hiervoor in gewerkt heeft. ‘Eigenlijk zijn we zijn een bedrijf, een coöperatie en een familieomgeving in één.’

Royal Floraholland is marktleider in de sierteeltsector. Met 4,7 miljard euro aan omzet is het de grootste bloemen- en plantenmarktplaats ter wereld. De coöperatie heeft ruim 4.100 kwekers als lid. En, zo vertelt de Bree ons, de organisatie wil hun positie nog verder uitbouwen. ‘Hiervoor gaan we onze bestaande dienstverlening verbeteren en daarnaast nieuwe – digitale – diensten ontwikkelen.’ Dat vraagt wel een aanpassing van de organisatie. Maar een aanpassing waar de Bree naar uitkijkt. ‘De optimist in mij vindt het een mooie uitdaging om met elkaar te kijken hoe we samen de cultuur kunnen bijschaven en de medewerkerstevredenheid kunnen verhogen. Maar dan wel met oog voor de bijzondere relatie met kwekers en kopers.’

Lees verder

Gepost door HRcommunity

De redactie van HRcommunity brengt de meest interessante content, events, interviews voor HR-professionals samen.

Laat een opmerking achter.