Als we het hoofdkantoor van de Efteling binnenlopen voelen we ons meteen weer even kind. De rode loper is uitgerold in de grote hal met glas-in-loodramen en in de verte klinkt onmiskenbaar Efteling-muziek. In de kamer van HR-directeur Elly Hilhorst zet het sprookje zich verder; de hele wand is bezaaid met inspirerende spreuken. ‘Als je hier rondloopt willen we echt dat je voelt dat je welkom bent.’

Hilhorst introduceert zichzelf door te vertellen over haar gezinsleven. Als getrouwd, moeder van twee kinderen – waarvan de oudste inmiddels ook bij de Efteling werkt – en met twee katten. Want ‘het gezin is de hoeksteen, dat is waar de Efteling voor staat.’ Het gastheerschap zit niet alleen bij de hele familie in het bloed, maar bij iedereen die voor de organisatie werkt. In de manier waarop de medewerkers zowel op kantoor als in het park met elkaar omgaan. ‘We doen dat intern naar elkaar en naar onze gasten toe, daardoor is het heel authentiek en kun je het ook niet ‘uitzetten’.’

Lees verder

Gepost door HRcommunity

De redactie van HRcommunity brengt de meest interessante content, events, interviews voor HR-professionals samen.

Laat een opmerking achter.