Het gebouw waar Prorail in huist heeft bijna een mythische status, het honderd jaar oude kantoorpand wordt ook wel – al dan niet liefkozend – ‘De Inktpot’ genoemd. We ontmoeten er Raymond van Hattem, HR-directeur bij Prorail, die sinds kort niet alleen verantwoordelijk is voor de herinrichting van de organisatie maar ook het gebouw. ‘Ik wil echt een stempel drukken. Als wij in staat zijn om elkaar te helpen en te steunen om deze organisatie echt anders te laten staan, dan hebben we zelf een waanzinnige ervaring opgedaan en hebben we deze organisatie veel verder geholpen.’

Van Hattem’s carrière begon op de Hotelschool. Daar leerde hij wat goed gastheerschap nu eigenlijk inhield – iets waar hij nog steeds veel aan heeft. Daarna volgde nog een studie Rechten, waardoor hij onder andere op juridisch gebied aan de slag ging bij KPN. In die tijd begeleidde hij veel reorganisaties bij het telecombedrijf met ‘de arbeidsrechtelijke HR-pet op’. Het was ook daar dat hij zag van hoeveel toegevoegde waarde het is om wat je doet niet alleen goed te doen, maar om dat ook zichtbaar te maken aan de rest van de  organisatie. ‘Je kan hele mooie dingen doen, maar als niemand het ziet heb je er niks aan.’

Lees verder

Gepost door HRcommunity

De redactie van HRcommunity brengt de meest interessante content, events, interviews voor HR-professionals samen.

Laat een opmerking achter.