Amsterdamser dan de HVA kan het bijna niet. Aan de Hogeschool van Amsterdam studeren 50.000 mensen, werken 4.000 medewerkers en is de Hogeschool eigenlijk altijd wel bezig met projecten voor, door en in de hoofdstad. Toch weten veel mensen niet hoe nauw de banden tussen de stad en de organisatie eigenlijk zijn. Het is één van de dingen die Cees Endhoven, HR-directeur bij de HVA, zo aansprak: ‘De impact die wij hebben op de stad is echt enorm, maar veel mensen weten dat niet.’

Endhoven heeft gedurende zijn loopbaan vooral gewerkt in het bedrijfsleven – ING, Sweco en Exact, om er een paar te noemen – en zit nu voor het eerst in zijn carrière in de onderwijssector. Voor sommige misschien geen logische stap, maar de HR-directeur ziet dat anders: ‘Ik heb een vak. Hoewel overstappen naar een andere sector je echt weer even op nul zet, is het mooie van dat vak dat je het wel overal kan doen.’ Endhoven werd aangetrokken omdat er een grote transitie had plaatsgevonden binnen de Hogeschool. Samen met hem werd er een aantal nieuwe mensen in het managementteam van de HVA aangetrokken, en aan hen de taak om die transitie handen en voeten te geven. En dat gaat niet altijd even makkelijk, zegt Endhoven. ‘Dat komt soms door de bureaucreatie en soms door de hoeveelheid aan mooie plannen.’

Lees verder

Gepost door HRcommunity

De redactie van HRcommunity brengt de meest interessante content, events, interviews voor HR-professionals samen.

Laat een opmerking achter.