Tags: HRtop100

’Als HR-directeur ben ik mezelf, een rebel with a cause. Ik ga voor het grotere goed’

Tijdens het gesprek met Rien van Ekris, HR-directeur bij Nutricia Cuijk, onderdeel van Danone, merken we duidelijk dat hij zijn basis op orde heeft; bij ieder onderwerp noemt hij een theorie, model of denker die zijn acties heeft geïnspireerd. Van Ekris houdt zijn vak goed bij én brengt deze inzichten daadwerkelijk in de praktijk. ’’Alle opgedane ervaring en kennis, neem ik mee in mijn rugzak. Ik kijk wat een organisatie nodig heeft en kan vormen. Dan gaan er zaken echt verbeteren.’

’’We kennen ze allemaal wel, de PZ-functionaris die in een slachtofferrol zit en voortdurend zegt dat de organisatie niet naar hem of haar luistert. Zo’n type ben ik nooit geweest.’ Het is een van de eerste dingen die Van Ekris zegt in het gesprek. Hij noemt zichzelf dan ook geen doorsnee HR-persoon, ogenschijnlijk beïnvloed door zijn studieachtergrond in human resource-management, marketing en verandermanagement. Meer dan tien jaar geleden zag hij al een omslag in HR: HR moest veel meer gaan meedenken, ofwel de organisatie als klant gaan benaderen.

Lees het gehele interview verder op de website van de HRtop100 >>

Tags: HRtop100
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE