Werken voor een uitvaartmaatschappij; het zal wellicht niet in veel mensen als eerste keuze opkomen. Maar voor de mensen die bij coöperatie DELA, een uitvaart- en verzekeringsmaatschappij, werken is dat het vaak wel, zo zegt Véronique Klaassen, HR-directeur bij de organisatie. ‘Het zijn vaak mensen die enorm graag iets voor een ander willen doen. De ander willen helpen om betekenis te geven aan een afscheid, zodat mensen kunnen doorgaan na een enorm ingrijpende gebeurtenis. Mensen die bij ons op sollicitatie komen hebben het daar echt over. Het is echt een vak, maar je moet het wel kunnen loslaten en je grenzen kunnen stellen. Dat is ook wel een uitdaging.’

‘Ik haal eruit wat erin zit, dat is wie ik ben en hoe ik leef,’ zegt Véronique ter introductie. Na een studie organisatiewetenschappen in Nijmegen is Véronique min of meer per ongeluk de IT-wereld ingerold waar ze veel verschillende dingen heeft gedaan. Business consultant, adviseur en programma management. In 2011 maakte ze de stap naar P&O en sinds vier jaar zit ze in het directieteam van DELA. Op het eerste gezicht misschien een vreemde combinatie; IT en HR, maar voor Véronique een hele logische. ‘HR is mensen, maar mensen werken in een wereld vol technologie en mogelijkheden. Ik vind dat hele interessante vraagstukken. Techniek zelf vind ik niet zo interessant, maar wél de mensen die er gebruik van maken en hoe je het werk beter kan maken.’

Lees het gehele interview op de website van de HRtop100 >>

Avatar

Gepost door HRcommunity

De redactie van HRcommunity brengt de meest interessante content, events, interviews voor HR-professionals samen.