Duurzame inzetbaarheid krijgt binnen de supermarktbranche steeds meer voet aan de grond, ziet Marike van Amsterdam, CHRO bij Detailresult Groep. ‘Mijn droom is dat mensen tot aan hun pensioen arbeidsfit blijven.’

Marike van Amsterdam heeft zich nog nauwelijks voorgesteld als ze de grootste uitdagingen van HR in een paar zinnen samenvat. Misschien typeert het de CHRO van Detailresult Groep, de supermarktfirma die in 2008 ontstond uit een fusie van Dirk van den Broek en DeKaMarkt. Direct zeggen waar het op staat. ‘We weten niet welke banen er over tien jaar zijn. We weten niet hoe snel vernieuwingen komen. Dit hoef je ook niet allemaal precies te weten. Wel moeten we ons voorbereiden door de organisatie wendbaar te houden en te erkennen dat medewerkers cruciaal zijn voor het onderscheidend vermogen.’

Lees het gehele interview op de website van de HRtop100 >>

Avatar

Gepost door HRcommunity

De redactie van HRcommunity brengt de meest interessante content, events, interviews voor HR-professionals samen.