Tags: arbeidsrecht, HR, leren, OAZ, uitgelicht

De deelnemersverklaring: onmisbaar bij SectorplanPlus

In het Sociaal Akkoord van 2013 is afgesproken dat sociale partners een sectorplan kunnen indienen. Dit met als doel het verminderen van de werkloosheid op de korte termijn. Ook moeten de sectorplannen een bijdrage leveren aan een beter functionerende arbeidsmarkt. Voor alle activiteiten samen is een bedrag uitgetrokken. Hierbij wordt verwacht dat de aanvrager zelf 50% van de financiering van de subsidiabele kosten voor zijn rekening neemt. De regeling SectorplanPlus is hierin een logisch vervolg die loopt over 4 tijdvakken van 1 jaar elk.

De eerste drie tijdvakken van het SectorplanPlus zijn aangevraagd en er kan geconstateerd worden dat het een regeling is die veel werk met zich meebrengt. Een onmisbaar document bij de aanvraag is de deelnemersverklaring. Maar wat is deze verklaring en waarom is deze zo belangrijk? Dat leggen wij jou graag uit!

Deelnemersverklaring, hoe zit dat?

Voor de regeling SectorplanPlus is voor iedere medewerker die een subsidiabele opleiding of training volgt een getekende deelnemersverklaring nodig. In dit formulier wordt uitgelegd dat werkgevers aan bepaalde administratieve voorwaarden moeten voldoen om de subsidie te ontvangen. Daarnaast wordt toegelicht welke gegevens en documenten daarvoor worden overlegd.

Conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) worden medewerkers door middel van de deelnemersverklaring op de hoogte gesteld dat hun gegevens worden gebruikt voor het verkrijgen van de subsidie vanuit het SectorplanPlus. Door ondertekening van het document bevestigt een medewerker zijn deelname aan een opleiding, die subsidiabel is.

Een administratieve klus…

Of de subsidie wordt uitgekeerd voor een deelnemer is onder meer afhankelijk van de aanwezigheid van een getekende deelnemersverklaring. Geen verklaring voor die medewerker, betekent geen subsidie. Onze ervaring is dat het getekend krijgen van al deze verklaringen een flinke uitdaging kan vormen. Hoe zorg je ervoor dat iedereen de verklaring nog tekent en wat doe je met medewerkers die wel de cursus hebben afgerond maar voor het einde van een tijdvak al uit dienst zijn?

We geven je twee tips om te zorgen dat jouw onderbouwing van de laatste twee tijdvakken feilloos verloopt.

Tip 1: Kies voor vaste contactmomenten

Laat de deelnemersverklaringen tekenen op vaste contactmomenten, bijvoorbeeld bij het ondertekenen van een leer-arbeidsovereenkomst of tijdens de eerste lesdag van een training. Daarnaast kan je net als de organisatie OAZ een geautomatiseerde mailing ontwikkellen waarin alle medewerkers die in aanmerking komen voor de subsidie, verzocht worden de verklaring in te vullen en getekend te retourneren.

Tip 2: Tijdig inzetten

Het kan ook voorkomen dat medewerkers eerder stoppen met hun opleiding of kort na het volgen van een training uit dienst gaan. Wij raden aan om de deelnemersverklaring tijdig in te zetten. Dit voorkomt dat jouw organisatie mogelijk subsidie misloopt.


Meer informatie?

Wil je meer informatie over het SectorplanPlus of de deelnemersverklaringen? Schroom niet en neem contact op met OAZ! Wij helpen je graag verder.

Tags: arbeidsrecht, HR, leren, OAZ, uitgelicht
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE