Je leert elkaar beter kennen door een uur samen te spelen dan door een dag te praten.

Plato

Met deze wijze woorden van Plato begonnen de halvefinalisten afgelopen woensdag aan de Serious Game bij Rvdb. HR Talent of the Year 2019 is begonnen! De hele dag stond in het teken van het oplossen van het verandervraagstuk van het fictieve bedrijf Relodi. De kandidaten hadden hun eerste challenge al volbracht: het vormen van groepjes binnen 24 uur, met als doel een zo complementair mogelijk team. Na een rustige start was aldaar meteen de tweede challenge: de teams moesten toch hervormd worden, en wel binnen 2 minuten. Nadat ook deze challenge goed volbracht was, kon de dag beginnen. Samenwerking, oplossingsgericht denken en analytisch vermogen zijn enkele van de eigenschappen die nodig bleken. De juryleden liepen ondertussen rond met een kritische blik, terwijl de talenten hard hun best deden om alle benodigde informatie te verzamelen. Het doel van de dag: een krachtige pitch houden en advies uitbrengen aan het MT van Relodi.

Welk team weet weerstand te bieden aan de doortastende en kritische vragen van de MT-leden en de jury? Achter gesloten deuren werd druk vergaderd over wie het winnende team zou worden en welke acht talenten doorgaan naar de finale. Na een halfuur stonden de  talenten weer op scherp toen de juryleden en het MT tevoorschijn kwamen, want wat volgde was de uitslag! Het viel de jury op dat dit jaar het niveau van de talenten hoog was, er de hele dag veel power en energie was en dat de talenten elk jaar weer meer allround worden!  

En dan… De winnaars

Het winnende team is “Reloaded”. Met hun pakkende pitch boden zij een duidelijk raamwerk, een behapbaar plan met zowel een lange- als kortetermijnvisie en duidelijke kaders. Nadat zij de prijs in ontvangst namen, kwam het meest spannende moment van de dag: wie van de talenten zien wij terug in de finale?! In willekeurige volgorde zijn dat: 

Marlies Harmsen-Nijman, Vera Immerzeel, Adriaan van der Klaauw, Sander ten Kate, Merel Jones, Botho Koldeweij, Marcelle van der Busse en Frédérique Lambers. 

Zij gaan op 29 november bij Oracle strijden om de vakjuryprijzen, maar ook maken die dag alle halvefinalisten nog kans op de publieksprijs. Vanaf 1 november kan jij stemmen op jouw favoriet! Houd tot die tijd de ontwikkelingen van HR Talent of the Year in de gaten en volg ons op twitter #toty.


Meer weten over hoe de dag verliep? Bekijk hier het twitterverslag!

Avatar

Gepost door HRcommunity

De redactie van HRcommunity brengt de meest interessante content, events, interviews voor HR-professionals samen.