Zit je in gedachten nog in 2019? Dit is een inspirerende pagina om even te blijven hangen, want dit waren de vijf populairste TED talks die HR-adviesbureau Lagerweij in 2019 deelde.  

Het viel Lagerweij op dat het allemaal vrouwelijke sprekers zijn, terwijl de man-vrouwverdeling van alle gedeelde TED talks 50/50 was. Toeval?

1. What makes you special?

Wanneer we ons team of onze organisatie willen verrijken, zijn we geneigd om te zoeken naar mensen ‘zoals wij’. Mariana Atencia pleit ervoor dat we juist de kwaliteiten die ons en anderen ‘anders’ maken meer moeten omarmen.

2. Color blind or color brave?

Om diversiteit te benutten is het belangrijk om ‘color brave’ te kijken naar verschillen. Mellody Hobson zegt: zoek mensen op die niet op je lijken en die niet denken en doen zoals jij. Er is moed voor nodig, maar color brave kijken levert de mooiste dingen op.

3. The power of introverts

Vaak denkt men in het selectieproces voor leidinggevende functies gelijk aan extraverten: sociaal, dominant en overtuigend. Extraversie wordt in onze samenleving dan ook vaak een als positievere eigenschap gezien dan introversie. Terecht? Susan Cain over de kracht van introversie. 

4. How to build (and rebuild) trust?

Cultuurbouwer Frances Frei benoemt drie essentiële bouwstenen, waaronder authenticiteit. Jezelf zijn. Dat lijkt makkelijk maar kan soms knap lastig zijn. Aan leidinggevenden de opgave om ruimte te creëren voor authenticiteit. Voor medewerkers én voor zichzelf.

5. How to overcome our biases?

Wat maakt het toch zo lastig om divers te selecteren? We hebben allemaal biases die onze gedachten onbewust beïnvloeden. Verna Myers pleit ervoor onze vooroordelen te erkennen, er aandacht aan te besteden en juist naar onze ‘out-group’ toe te bewegen.

Meer zien?

Volg Lagerweij op LinkedIn en ontvang inspirerende Tedtalks in je tijdlijn. Of zet hier de eerste stap naar een wendbaar 2020!

Gepost door Jitze Reeder

Jitze Reeder maakt potentie vrij bij bedrijven en personen. Zijn jarenlange ervaring als communicatiestrateeg en merkbouwer in binnen- en buitenland zet hij nu in het HR-veld in. Als commercieel directeur en senior consultant bij Lagerweij, richt hij zich op het formuleren van een collectieve ambitie, het positioneren van de leiders van morgen en het betrekken van bevlogen mensen. Lagerweij is het HR-adviesbureau voor maximaal mens effect op uw organisatiedoelen. Wij verzorgen al meer dan 20 jaar assessments, coaching, training en advies voor organisaties die vertrouwen op hun menselijk kapitaal. Samen met u ontwikkelen onze specialisten programma’s voor duurzame effectiviteit, doelgericht leiderschap en nieuwe vormen van samenwerking. Altijd op basis van harde data en een waarderende benadering. Want hoe uitdagend uw organisatiedoel ook is, uiteindelijk maakt een unieke menselijke eigenschap het verschil. Dat noemen wij Het Mens Effect.

Laat een opmerking achter.