Tags: aanbevolen artikelen, best gelezen blogs februari, top 5 februari

Top 5 artikelen van februari

Deze artikelen werden in de eerste maand van 2020 het meest door de community gelezen. Lees snel verder en laat ons weten welk artikel van deze top 5 jou het meeste aansprak door het op social media te delen!

Deze artikelen werden in februari 2020 het meest door de community gelezen. Lees snel verder en laat ons weten welk artikel van deze top 5 jou het meeste aansprak door het op social media te delen!

Forse stijging burn-out bij jongere werknemers

Van werken word je moe, en dat is helemaal niet erg zolang je maar voldoende kunt herstellen voordat je de volgende keer weer aan de slag moet. Maar als het regelmatig voorkomt dat je onvoldoende herstelt, raak je psychisch vermoeid en dat kan op den duur leiden tot lichamelijke en geestelijke gezondheidsklachten.

Gezonde kantoorgebouwen leveren voor iedereen winst op

Nils Bonder

De workshop ’’HR-Benefits in huisvestingscontracten’ vindt plaats tijdens de eerste workshopronde van WorkPlace Day, die van 12.00 tot 12.45 uur duurt. De workshop is in The Space op de eerste verdieping van Wicked Grounds.

AI en LQ worden steeds belangrijker op de arbeidsmarkt van morgen

’’Perspectief op werk’ is een reeks interviews over ontwikkelingen op de arbeidsmarkt van Nu & Straks. Jos van Langen onderzoekt hoe arbeid en werkgeverschap eruit gaan zien. Welke beroepen komen op en welke vaardigheden, strategie en learning quotient (LQ) zijn essentieel om de arbeidsmarkt van straks te kunnen overleven.

Agile & Lean vanuit een HR context

Je vraagt je inmiddels misschien af: Waarom worden deze twee methoden hier als één behandeld?. Het klopt dat er verschillen zijn. Zo is Lean in een ’’lopende band’ productie-omgeving ontstaan (bij Toyota) en komt Agile uit de meer creatieve wereld van de softwareontwikkeling. Bij Lean draait het om het maximaliseren van klantwaarde, het verbeteren van bestaande processen en het minimaliseren van verspilling en ligt de focus meer op de gehele organisatie.

Kosten besparen? Beloon effectiever

Veel organisaties stuiten op lage scholing onder medewerkers. Hoe stimuleer en activeer je scholing en zelfregie onder eigen medewerkers? Edubookers deelt vier tips. Effectief belonen begint met weten wat het collectieve doel is. Wat zijn korte en lange termijn doelen van de organisatie? Vervolgens kunnen deze vertaald worden naar de verschillende afdelingen, teams en uiteindelijk rollen. De kracht van uitdagende doelstellingen is ongeëvenaard. De goal setting theorie laat zien hoe doelen mensen motiveren. Veel organisaties stuiten op lage scholing onder medewerkers. Hoe stimuleer en activeer je scholing en zelfregie onder eigen medewerkers? Edubookers deelt vier tips.

Tags: aanbevolen artikelen, best gelezen blogs februari, top 5 februari
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE