Met de huidige maatregelen van het kabinet omtrent het coronavirus, ontkom je er als werkgever bijna niet meer aan: thuiswerken. Wat betekent dit voor jou als ondernemer? Wat moet je regelen en in hoeverre ben je verantwoordelijk voor de werkplek?

Plaatsonafhankelijk werken

In juli 2012 is het Arbeidsomstandighedenbesluit gewijzigd. Het begrip ‘thuiswerken’ is vervangen door de term ‘plaatsonafhankelijke arbeid’. Kort gezegd gaat het om werknemers die in opdracht van de werkgever werken, maar dan op een andere plaats dan de locatie van de werkgever. Dit kan thuis zijn, maar bijvoorbeeld ook in een hotel.

[…]

Instructierecht

Op dit moment heeft de overheid slechts geadviseerd zoveel mogelijk thuis te werken, het is?nog?geen verplichting. Als werkgever heb je een instructierecht en mag je besluiten dat thuiswerken niet tot de mogelijkheden behoort. Je moet er echter wel voor zorgen dat de werksituatie veilig en gezond blijft. Als het werken op kantoor in verband met de gezondheidsrisico’s door het coronavirus niet meer verantwoord blijkt te zijn, moet je met een goed verhaal komen om het thuiswerken alsnog te verbieden.?

Het volledige artikel lezen?

Klik hier

Gepost door De Coronakrant

De Coronakrant is een online platform voor ondernemers en werkgevers om kennis en ervaringen met elkaar te delen in plaats van allemaal zelf het wiel uit te moeten vinden. Het is een online ontmoetingsplek met columns, informatieve artikelen, interviews en praktijkverhalen- en voorbeelden over de gevolgen van het coronavirus op Nederlandse werkgevers en ondernemers. Het doel? Elkaar niet infecteren, maar inspireren!

Laat een opmerking achter.