Tags: coronacrisis, Coronavirus, de coronakrant

Het coronavirus en contracten: goed geregeld?

Veel ondernemers kunnen lopende overeenkomsten niet nakomen door de uitbraak van het coronavirus. Grote vragen zijn nu natuurlijk ’’Heb ik dit in mijn overeenkomst of algemene voorwaarden goed geregeld?’ en ’’Wat kan ik nu het beste doen?’.

Lopende contracten: heb ik het goed geregeld?

Als een bedrijf een overeenkomst niet kan nakomen door de uitbraak van het coronavirus en de gevolgen daarvan, dan kan dat bedrijf mogelijk een beroep doen op overmacht. Wat is overmacht? Volgens de wet (artikel 6:75 BW) is er sprake van overmacht als een gebeurtenis waardoor een partij niet meer kan nakomen niet is te wijten aan schuld van die partij, en ook niet op grond van een wettelijke bepaling of een rechtshandeling of in het verkeer geldende opvattingen voor rekening van die partij komt.

[…]

 

Er is sprake van overmacht: wat zijn de gevolgen?

Dat ligt eraan wat er in de overeenkomst of algemene voorwaarden afgesproken is. Een aantal gevolgen is denkbaar:

  • De partijen kunnen opnieuw met elkaar om tafel gaan om over de overeenkomst te onderhandelen. Ze kunnen dan bijvoorbeeld afspreken dat de overeenkomst pas op een later moment nagekomen hoeft te worden.
  • ..

Het volledige artikel lezen?

Klik hier


Tags: coronacrisis, Coronavirus, de coronakrant
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE