Veel mensen worden deze dagen op de intensive care opgenomen omdat ze besmet zijn met het coronavirus. De mensen die na een IC-opname genezen verklaard worden, hebben daarna nog een lange weg te gaan. Onderzoek wijst namelijk uit dat het herstel na zo’n opname lang niet altijd even eenvoudig is. Werkgevers en werknemers van Nederland, wees voorbereid op een langdurig re-integratieproces!

Welke klachten kunnen zich voordoen?

Gelukkig zijn er veel mensen die goed en snel herstellen na een IC-opname. Een kleine groep mensen blijft echter lange tijd lichamelijke, cognitieve en psychische klachten ondervinden. Deze klachten worden ook wel het Post Intensive Care Syndroom (PICS) genoemd. Dit overkomt naar schatting 30 tot 50% van de patiënten die opgenomen zijn geweest op de IC.

[…]

Waar moet je bij de re-integratie rekening mee houden?

Omdat PICS nogal onbekend is, wordt de ernst van de klachten van voormalig IC-patiënten vaak onderschat. De helft van deze patiënten is na een jaar nog niet aan het werk, een derde zal nooit meer werken.

Het volledige artikel lezen?

Klik hier
De Coronakrant

Gepost door De Coronakrant

De Coronakrant is een online platform voor ondernemers en werkgevers om kennis en ervaringen met elkaar te delen in plaats van allemaal zelf het wiel uit te moeten vinden. Het is een online ontmoetingsplek met columns, informatieve artikelen, interviews en praktijkverhalen- en voorbeelden over de gevolgen van het coronavirus op Nederlandse werkgevers en ondernemers. Het doel? Elkaar niet infecteren, maar inspireren!