De definitie van een goede kantoorinrichting is voor iedereen anders. Jonge werknemers zullen een heel ander antwoord geven op de vraag wat voor hen een goede kantooromgeving is, dan oudere werknemers. Ook werkgevers hebben zo hun eigen ideeën. Hoe je het ook went of keert en wat ieders persoonlijke voorkeur ook is, het is een feit dat kantoor een stimulerende werkomgeving moet zijn. Met een stimulerende werkomgeving kan iedereen zo productief mogelijk werken. Een aantal factoren zijn van groot belang bij het creëren van een prettige werkomgeving.

Online kantoorinrichting kopen

Tegenwoordig kan men online met het grootste gemak een hele nieuwe kantoorinrichting kopen. Ondanks het feit dat iedereen een verschillend idee heeft over de ideale werkruimte, is er wel een bepaalde basis die aangehouden kan worden bij de inrichting van een kantoor. Verschillende factoren bepalen of de ruimte wel of niet prettig is, waaronder de kantoor inrichting. Een andere factor voor een goede werkplek is de fysieke gezondheid. Men moet op de werkvloer de mogelijkheden hebben genoeg te bewegen. Meer beweging tijdens kantooruren kan worden bereikt door zit-sta bureaus aan te schaffen. Daarmee kunnen werknemers zelf bepalen of ze hun werk zittend of staand uitvoeren. Door de afwisseling tussen de posities wordt de bloedsomloop gestimuleerd en kan men zich beter en langer concentreren. Naast zit-sta bureaus zijn ook comfortabele bureaustoelen die een goede houding stimuleren belangrijk. Zet een tafeltennistafel neer in de pauzeruimte; genoeg beweging voor werknemers is gegarandeerd!

De juiste kantoorinrichting

Zoals hierboven duidelijk wordt begint een productieve werkomgeving bij de kantoorinrichting. Naast de kantoorinrichting zorgt genoeg daglicht en frisse lucht voor een verhoogde productiviteit en een betere concentratie onder werknemers. Investeer in een goede kantoorinrichting en creëer een fijne werkplek met genoeg daglicht, zodat werknemers graag op kantoor zijn. We zitten immers in ons leven meer tijd op ons werk dan thuis. Onderzoek toont aan dat iedere euro die uit wordt gegeven aan een gezondere werkplek, zich in de regel wel twee tot drie keer terugverdient. Het is onnodig te zeggen dat het de investering dus zeker waard is. Een goede kantoorinrichting zal leiden tot betere cijfers – een echte win-win situatie!

Gepost door Redactie HRcommunity

De redactie van HRcommunity brengt de meest interessante content, events en interviews voor HR-professionals samen.

Laat een opmerking achter.