De coronacrisis vraagt om creativiteit. Voor mij als Business Designer geldt dat ik ook op afstand creatieve sessies wil kunnen faciliteren. Daarom ben ik eens in wat gratis versies van tools gedoken die kunnen helpen bij creatieve samenwerking en brainstormen op afstand. 

1. Mural  

In Mural kun je samen met je collega’s werken op een online whiteboard. Dat kun je laden met tientallen standaard canvassen zoals het Business Model Canvas of het Lean Canvas. Daarnaast kan je samen aan de slag met sticky notes en vormen, teksten, afbeeldingen, links en filmpjes invoegen. Op de ingevoegde ideeën kan je stemmen via een ‘voting session’ en opmerkingen toevoegen.  

De tijd kan je bewaken door een timer te starten en uiteraard heeft Mural zoals de meeste van deze tools een chatfunctie. Resultaten kun je exporteren naar PNG en PDF. Mural is als app te gebruiken binnen onder andere Microsoft Teams.  

Met de optie om een anonieme link te versturen hoeven deelnemers niet in te loggen. Mural is een gebruiksvriendelijke tool die je 30 dagen gratis kan uitproberen en daarna 12 euro per maand is voor de startersversie. 

2. Stormboard 

Ook Stormboard heeft een integratie met Microsoft Teams en biedt grotendeels dezelfde functionaliteiten als Mural. En ook hier kan je samenwerken aan een grote selectie aan voorgedefinieerde canvassen.  

[…]

Het volledige artikel lezen?

Klik hier

Gepost door De Coronakrant

De Coronakrant is een online platform voor ondernemers en werkgevers om kennis en ervaringen met elkaar te delen in plaats van allemaal zelf het wiel uit te moeten vinden. Het is een online ontmoetingsplek met columns, informatieve artikelen, interviews en praktijkverhalen- en voorbeelden over de gevolgen van het coronavirus op Nederlandse werkgevers en ondernemers. Het doel? Elkaar niet infecteren, maar inspireren!

Laat een opmerking achter.