Voordat je in de hectiek van het einde van het jaar zit, is het aan te raden nu al na te denken over een mooi kerstpakket. Straks zitten je medewerkers te wachten op die ultieme kerstattentie terwijl je zelf nog niets bedacht hebt. Dat is pas echt vervelend! Laat het niet op het laatste moment aankomen.

Medewerkers van je bedrijf vinden het fijn om een blijk van waardering te krijgen. Op wat voor manier dan ook. Een schouderklopje, een bos bloemen of gewoon een complimentje. Degenen die voor jou en je bedrijf aan het werk zijn, vinden het meer dan prettig als duidelijk blijkt dat ze gewaardeerd worden. Laat je medewerkers dat ook merken met bijvoorbeeld een hartverwarmende kerstattentie voor het personeel.

Compliment

De gunstige gevolgen van een simpel complimentje zijn enorm. Je personeel werkt met veel meer plezier en dit verbetert weer de werkrelatie met collega’s. Hierdoor gaat de gezondheid van je medewerkers erop vooruit en ervaren de mensen in je bedrijf minder stress. Bovendien voelen je werknemers zich meer betrokken bij je bedrijf en de producten die ze maken.

Productiever

Werknemers blijven langer bij het bedrijf waar ze fijn werken en ze zo nu en dan een schouderklopje of een ander blijk van waardering krijgen. Je medewerkers voelen zich echt ondersteund door de leiding en weten dat het management achter hun staat. Dit prettige gevoel zorgt ervoor dat de mensen op de werkvloer productiever zijn. Hoe meer medewerkers ontvangen, hoe meer ze geven. Laat merken dat je blij en meer dan tevreden bent met het personeel. Bijvoorbeeld met een leuke kerstattentie. Dit maakt je werknemers gelukkig. Dit gevoel van geluk wat ze ervaren met het ontvangen van onder andere een mooi kerstpakket brengt ze tot hogere prestaties. Maar ook voor jezelf is het mooi om te geven. Geven geeft je een fijn gevoel. Iemand een attentie, een complimentje of een bosje bloemen geven heeft als gevolg dat je zelf ook een gelukkig gevoel krijgt. Het werkt naar twee kanten. Attentie, het woord wat in kerstattentie zit, betekent aandacht. En daar gaat het allemaal om. We willen toch allemaal een beetje aandacht?

Gepost door Redactie HRcommunity

De redactie van HRcommunity brengt de meest interessante content, events en interviews voor HR-professionals samen.

Laat een opmerking achter.