• Mag mijn werknemer op vakantie? Ja, je kunt ‘m niet tegenhouden.

– Wat als hij naar een gebied gaat met geel reisadvies (“Let op”) zoals Duitsland? Prima. Wijs eventueel op het overheidsadvies: in Nederland blijven is het beste.

  • Wat als hij daar corona oploopt? Dan meldt hij zich ziek en geeft zijn verpleegadres door. De vakantiedagen worden ziektedagen.

– Wat als hij naar een gebied met oranje reisadvies gaat (“alleen noodzakelijke reizen”), zoals buiten Europa? Dan heeft hij vermoedelijk geen recht op loon, als hij na zijn vakantie in quarantaine moet, of niet tijdig terug naar huis kan.

  • Moet ik hem verbieden daarheen te gaan? Ja, het helpt als geïnstrueerd is om niet naar gebieden met oranje reisadvies te gaan.

– Wat als hij toch gaat, mag ik hem bij terugkeer dan preventief twee weken thuis laten? Ja, dat kan, vanuit de zorgplicht voor een veilige werkomgeving naar andere werknemers.

  • Moet ik die twee weken dan doorbetalen? Als de werknemer prima thuis kan werken, wel. Als dat niet kan, heeft hij mogelijk voor die tijd geen recht op loon.

– Wat als hij daar corona oploopt? Dan meldt hij zich ziek, maar het is de vraag of hij recht heeft op loondoorbetaling.

  • Wat als iemand naar een “rood” gebied wil?

– Geen zorg, daar komt hij niet binnen!

mr. H.P. Kamerbeek

Gepost door mr. H.P. Kamerbeek

Bij Kamerbeek Advocaten helpen wij bedrijven bij het oplossen van hun arbeidsrechtelijke vraagstukken. We zijn een team van gespecialiseerde advocaten en juristen. Bevlogen en bereikbaar, efficiënt en effectief. Waarom? We love arbeidsrecht! Voor diverse brancheorganisaties en beroepsverenigingen fungeren wij als huisjurist en als juridische helpdesk voor de aangesloten bedrijven.