We zoeken naar werkoplossingen voor het ‘nieuwe normaal’. Zowel werkgevers als werknemers zijn gebaat om op afstand taken zo goed en plezierig mogelijk uit te voeren. Maar hoe creëer en behoud je onderlinge betrokkenheid op de werkvloer tijdens deze coronacrisis? Werknemerservaringen zijn de kern.

“Nu we steeds vaker op afstand werken, moet je als bedrijf nog meer het welzijn, de prestaties en de motivatie van je werknemers voorop zetten,” vertelt Emily Gallen. Zij is Market Advisor van het Ierse handelsagentschap Enterprise Ireland in Nederland. “Onze manier van werken is veranderd. Ieder bedrijf moet ervoor zorgen dat de ervaring van je werknemers de kern van alle activiteiten blijft.”

Ierse Talent Tech-bedrijven zijn voorlopers binnen de ‘nieuwe wereld van werken’. Ook op de Nederlandse markt zijn bedrijven als Workhuman, Poppulo en Our Tandem bekend. “Zij bieden hun expertise en innovaties aan om het leven van Nederlandse werkgevers en dat van hun werknemers comfortabel te maken”, verklaart Gallen.

Beloon werknemers voor extra stap

De boodschap van softwarebedrijf Workhuman is helder. Beloon waar mogelijk werknemers voor de extra stap die zij tijdens deze crisis hebben gezet. Het bedrijf biedt de markt innovatieve technologie. Daarmee voelen werknemers zich beter gewaardeerd en sociaal verbonden met hun werk. Workhuman bereikte tijdens de wereldwijde pandemie met hun methode de status van ‘Unicorn’ door als een particulier startend bedrijf een waarde te bereiken van meer dan 1 miljard dollar (1,06 miljard euro).

“Bij Workhuman geldt een heilig geloof in de kracht van gemotiveerde en gewaardeerde werknemers. Blijf dicht bij je werknemers staan en erken hun inspanningen. Zeker nu, binnen een virtuele omgeving. Werknemers staan centraal bij je bedrijfsvoering, is de boodschap van Workhuman. Sociale erkenning en werknemersprestaties waren nog nooit zo belangrijk,” aldus Gallen.

One-stop-oplossing voor interne communicatie

Het aanbieden van een ‘complete one-stop-oplossing’ voor communicatie met medewerkers. Het Ierse Poppulo maakte er naam mee. Het bedrijf creëert multi-channel-oplossingen voor organisaties om zo beter in te kunnen spelen op de ‘veranderende werkplek’. Deze ontwikkeling raakte door covid-19 in een stroomversnelling.

“Duidelijke communicatie is van cruciaal belang voor succesvolle werknemers. Zij kregen ineens een niet gekozen werkplek, en zien hun werkleven veranderen. Digitaal en op afstand vervangt het koffiezetapparaat op het werk. Maak als werkgever een gemakkelijke en soepele overgang naar het nieuwe werken mogelijk voor je mensen. En houd je interne communicatie op orde: creëer zo veel mogelijk transparantie binnen de organisatie”, verklaart Gallen.

Herinrichting van werken voor werknemers

Focus leggen op de herinrichting van werk voor werknemers. Het innovatieve Ierse employee engagementbureau Our Tandem creëerde hiervoor een toolkit. Daarmee ontwikkel je werknemers ook in het digitale tijdperk. Je haalt eventuele barrières weg en biedt zinvolle oplossingen bij hun dagelijkse werkzaamheden. Nieuwe tools van Our Tandem vergroten de mogelijkheden van managers om hun werknemers beter te coachen.

“Prestatiemanagement is nu dé sleutel tot het behouden en motiveren van werknemers. Zij willen echt weten hoe zichzelf te verbeteren en wat ze al goed doen. De verandering naar werken op afstand vraagt om nieuwe instrumenten en oplossingen binnen je bedrijfscultuur. Our Tandem is een tool dat het heruitvinden van het nieuwe werken voor bedrijven mogelijk maakt. Kern voor deze reis is de bereidheid om niet alleen de werkomgeving voor werknemers aan te passen, maar ook de bedrijfscultuur”, besluit Gallen.

Gepost door Persberichten