Als innovatiestrateeg kom ik bij veel bedrijven over de vloer. Uit de praktijk weet ik dat vernieuwende ideeën enkel kunnen ontstaan als je verschillende perspectieven bij elkaar brengt. Toch valt het me iedere keer weer op hoe weinig vrouwen er in het management aan tafel zitten. Vorig jaar namen twee super goede vrouwelijke managers van één van mijn klanten tegelijkertijd ontslag omdat ze er geen zin meer hadden in de masculiene cultuur. En toen de regering ook nog eens besloot om in Nederland een vrouwenquotum in te voeren dacht ik: “dit is mijn moment.”

Ik wilde een managementboek schrijven dat leest als een roman, dat verhalen vertelt uit de praktijk. Waarom komen goede vrouwen niet bovendrijven en wat kunnen we doen om (gender)diversiteit en inclusie op de werkvloer te versnellen? 

Omdat ik geloof in de kracht van co-creatie is het boek ook zo tot stand gekomen

Ik heb naast uitvoerige research 60 (bekende en onbekende) mannen en vrouwen geïnterviewd, van een studente artificial intelligence tot Barbara Baarsma. Van Hans de Jong tot Sigrid Kaag. Eigenlijk kwam van de een de ander. Ik ben begonnen bij een aantal topvrouwen, daarna heb ik verschillende managers diversity and inclusion gesproken om uiteindelijk mijn lijst aan te vullen met een aantal mannen met invloed. Daarmee is het een heel compleet verhaal geworden.

Hun verhalen zijn inspirerend, soms grappig en soms ook pijnlijk. 

Met Gelijkspel wint wil ik organisaties, mannen en vrouwen inspireren om actief te investeren in het bouwen van (gender)diverse teams en een inclusieve organisatiecultuur. En handvatten bieden hoe dat te doen. Juist in deze tijd van werken op afstand hebben we feminien leiderschap nodig, van mannen en vrouwen.
Goede vrouwen komen niet vanzelf bovendrijven en dat moeten we niet langer bij hen neerleggen. Stop fixing the women. Fix the system!

Met gelijkspel wint iedereen.

Voor HRcommunity een aantal exclusieve interviews en artikelen

Voor het netwerk van HRcommunity zal ik de komende weken een aantal artikelen en integrale interviews uit mijn boek publiceren, zowel van de kant van managers en medewerkers als die van professionals die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en uitvoering van beleid rondom diversiteit en inclusie.


INVITE boeklancering GelijkspelWint

1 maart wordt Gelijkspel wint gelanceerd. Pakhuis de Zwijger heeft het boek omarmd. Zij gaan het event online hosten en streamen. Een aantal bijzondere geïnterviewden zijn mijn gast: Barbara Baarsma, Rahma el Mouden, Jeroen Smit en Constantijn van Oranje.
Samen zullen we in gesprek gaan over het belang van gender-diversiteit, wat er nodig is om dit te versnellen. Sigrid Kaag neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Voor meer informatie over de inhoud van het evenement klik op de button hieronder.

Je kunt je nu voor het event aanmelden:

Ik meld mij aan!

Leuk als je erbij kunt zijn! 

Gepost door Leonie van Mierlo

Leonie van Mierlo (1966) is innovatiestrateeg, consultant, (business)coach en auteur. Na zelf meer dan 25 jaar als manager binnen profit- en non-profitorganisaties actief te zijn geweest, begeleidt ze organisaties en individuen om hun ‘stip op de horizon’ te vinden en coacht hen op hun pad om daar te komen. Dat doet ze met passie, creativiteit en grote realisatiekracht. Ze schreef een aantal boeken waarvan de meest recente: Gelijkspel wint. Met dit boek pleit ze voor een feminisering van de werkvloer waarin, vanuit samenwerking en verbinding, mannen en vrouwen elkaar versterken omdat alleen met dat gelijkspel iedereen wint. www.gelijkspelwint.nl

Laat een opmerking achter.