Binnen enkele dagen een zakelijke lening regelen omdat je de kosten voor een project moet financieren of voor het aankopen van een seizoen voorraad. Het is mogelijk met een business lening.

Welke besteding?

Iedere ondernemer loopt tegen kosten aan die op het moment slecht uitkomen. Denk aan een noodzakelijke vervanging van kantoormiddelen of het voorbereiden van een project wat kosten met zich meebrengt. Het aanschaffen van een nieuwe collectie voor de verkoop. Een snelle financiering is dan wel zo prettig.

Snelle financiering

Deze methode van een zakelijke lening kent minder voorwaarden dan een doorsnee aanvraag waarbij fiscale en financiële gegevens worden gevraagd en waarbij ook nog een onderpand als zekerheid moet worden verstrekt. In de regel moet het mogelijk zijn om binnen enkele dagen het benodigd geld op de rekening te hebben.

Korte looptijd lening

De lening kent een korte looptijd van minimaal drie tot maximaal twaalf maanden. De aflossing gebeurt op basis van de omzet per dag of week. Een bepaald percentage wordt ingehouden voor de aflossing. Bij de beoordeling wordt bekeken of het percentage van de omzet voldoende is om de lening terug te betalen. Een minimum omzet van 50.000 euro per jaar wordt als eis gesteld om een lening te krijgen.

Uitsluitend ervaren ondernemer

De lening is niet bedoeld voor startende ondernemers. De ondernemer moet kunnen aantonen dat er in het afgelopen jaar omzet is gemaakt. De lening is dus bedoeld voor bestaande ondernemers die minimaal 12 maanden een bedrijf voeren. Het is ook de bedoeling dat de lening kortlopend is. Het zakelijk krediet dient binnen één jaar afgelost te zijn.

Risicoprofiel bepaalt rente

Door de korte looptijd zijn de kredietbedragen gemaximeerd met een minimum van 3.000 euro. Afhankelijk van de omzet kan tot een bedrag van 500.000 euro worden geleend. De kredietvergoeding is afhankelijk van het risicoprofiel van de onderneming en de omvang van het leenbedrag. Eenmalig zijn er afsluitkosten.

De zakelijke lening is bedoeld voor de vlottende activa die op korte termijn wordt terugbetaald. De lening wordt dan ook beschouwd als kortlopend vreemd vermogen. Het doel van de lening is dus het financieren van de bedrijfsactiviteiten.

Gepost door Redactie HRcommunity

De redactie van HRcommunity brengt de meest interessante content, events en interviews voor HR-professionals samen.

Laat een opmerking achter.