Ten aanzien van dat vraagstuk ging Hans Biesheuvel, voorzitter van ondernemersorganisatie ONL, in gesprek met Han Kolff (HeadFirst Group), Jeroen Zwinkels (Manpower), Dominique Hermans (Randstad) en Cristel van de Ven (voorzitter van Vereniging Zelfstandigen Nederland).

Stellingen m.b.t. de wet- en regelgeving op de arbeidsmarkt

Biesheuvel legde verschillende stellingen voor. De eerste stelling draaide om de relatie tussen flexibilisering van de arbeidsmarkt aan de ene kant en baanonzekerheid en het welzijn van professionals aan de andere kant. Zo gingen ze onder meer in op de vraag: zorgt flexibilisering voor een mindere bescherming van de beroepsbevolking en stimuleert het schijnzelfstandigheid.

De tweede stelling die ter tafel kwam was de gedachte om een ‘sociaal basisstelsel’ in te voeren voor alle werkenden. Aan de experts werd voorgelegd of een dergelijk systeem voldoende zekerheid geeft voor degenen die dat nodig hebben en wat voor effect dit zou hebben op schijnzelfstandigheid en ondernemerschap.

Met de derde stelling zette Biesheuvel een discussie in gang over welke rol grote HR-dienstverleners binnen de flexbranche kunnen en moeten spelen bij het duurzaam inzetbaar houden van mensen op de arbeidsmarkt. In hoeverre mag van hen verwacht worden dat ze de zzp’er en de flexwerker helpen bij opleiden/training, en nog een stap verder, bij het begeleiden van baan naar baan?

Kijk de gehele ronde tafel hier terug. 

Gepost door Han Kolff

Han Kolff is Chief Executive Officer (CEO) en voorzitter van de Raad van Bestuur bij HeadFirst Group: toonaangevende, internationale HR-dienstverlener en specialist op het gebied van het professioneel organiseren van vaste en flexibele arbeid. Kolff heeft een lang trackrecord bij grote internationale organisaties, waaronder tien jaar in HR-services. Hij bekleedde leidinggevende posities bij onder meer Randstad, Danone en Heineken. Daarnaast is hij betrokken geweest bij digitale business transformaties, HR tech startups en scale-ups.

Laat een opmerking achter.