Tags: , ,

AFAS begint met kennisoverdracht aan breder publiek

LEUSDEN, 9 september 2021 – Hogeschool Windesheim en AFAS Software hebben gezamenlijk een opleiding opgezet en gaan daarmee een bijzonder traject aan. Het is voor het eerst dat het Leusdense familiebedrijf zo nadrukkelijk zijn neus aan het venster van het onderwijs steekt en het palet aan opleidingen verstevigt. Studenten die besluiten de post-hbo opleiding te volgen, worden in twintig weken opgeleid tot AFAS hrm-specialist. Ze krijgen tijdens die periode een combinatie van theorie, soft skills en AFAS-kennis voorgeschoteld.

Opleiding met theorie, soft skills en AFAS-kennis

 

AFAS mengt zich nu zo nadrukkelijk in het onderwijs omdat het bedrijf het belang van kennisdeling ziet toenemen. We worden steeds groter, hebben inmiddels 12.000 organisaties als klant. Zo ontvangen 2,5 miljoen mensen maandelijks een loonstrook via AFAS. Dat is meer dan 25 procent van alle mensen die in Nederland werken. Kortom: de kans dat je met ons in aanraking komt, wordt steeds groter, vertelt directielid van AFAS Robbert de Ruijter. Natuurlijk gaat hr onder de streep over mensen, maar software is niet meer weg te denken. Die software is er wat ons betreft om werk leuker en makkelijker te maken; waardoor de volle focus op die menselijkheid en werkplezier komt te liggen.

Mensen verbinden met AFAS

De opleiding die wordt gelanceerd door het softwarebedrijf en Windesheim is bedoeld voor mensen die bij willen leren op het gebied van hrm. Mensen die voor deze opleiding kiezen ontvangen na het slagen een erkend certificaat van Hogeschool Windesheim. Ook klanten van AFAS krijgen uiteraard de mogelijkheid tot deze extra scholing, maar daar ligt niet per se het zwaartepunt.

Robbert de Ruijter: We willen, nu het belang van onze toepassingen toeneemt in de samenleving, mensen over een zo breed mogelijk spectrum opleiden. In bestaande (hbo-) opleidingen speelt software nauwelijks een rol en dat is jammer. Uiteindelijk zouden we het fantastisch vinden als mensen hierdoor enthousiast raken en we mensen verbinden met AFAS”. 

Sleutel tot daadkracht vereist in organisaties

Grofweg bestaat de opleiding van het Zwolse opleidingsinstituut Windesheim en AFAS uit drie disciplines. Daartoe behoren extra scholing op het gebied van human resource management en omgang met de software van AFAS. Als absoluut bindmiddel worden ’’soft skills’ gezien. Communicatie is alles, naast uiteraard je specifieke hr-kennis. En wij leren onze studenten hoe je jouw passie voor de organisatie en collega’s verbindt met software en dat dit enorme kansen oplevert, vertelt De Ruijter. Wij signaleren dat kennis van hr op menselijk vlak en kennis van software vaak niet op elkaar zijn afgestemd. Zolang sprake is van zo’n disbalans is het ontstaan van daadkracht binnen een organisatie lastiger. Wij brengen de vakkennis, het trainen op soft skills én inhoudelijke kennis van software samen. Onze post-hbo hrm is zodoende de sleutel tot daadkracht binnen een organisatie.

Over Hogeschool Windesheim

Bij Windesheim in Almere en Zwolle studeren ruim 24.000 studenten, honderden cursisten en werken ruim 2.200 medewerkers. Windesheim wil actief bijdragen aan een inclusieve en duurzame samenleving. Dat doen ze door het opleiden van waardevolle professionals en door het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek. De hogeschool ziet het als zijn maatschappelijk opdracht om iedereen die daarvoor het talent heeft, de mogelijkheid te bieden hoger onderwijs te volgen. Ongeacht afkomst, vooropleiding, achtergrond of leeftijd.

Over AFAS Software

Werk kan zo veel leuker en beter. En met meer oog voor de maatschappij. In veel organisaties zijn mensen druk met de verkeerde dingen. Onnodige handelingen, dubbel werk, fouten herstellen: het kost handenvol tijd en komt de kwaliteit niet ten goede. De missie van AFAS Software is: inspireert beter ondernemen. Dat doet AFAS met software en alles wat ervoor nodig is om die software zo te gebruiken dat je er een hoger doel mee bereikt. Organisaties houden tijd over voor wat ze echt belangrijk vinden, kwaliteit en werkplezier.

Tags: , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel
Artikelen, Persberichten en aankondigingen

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE