Dankzij uitzendwerk heeft YoungCapital in 2020 50 duizend mensen aan het werk geholpen.

Hoofddorp, 2 februari 2021 – Als de coronacrisis één ding heeft bewezen, dan is het wel dat de flexbranche van onschatbare waarde is voor de arbeidsmarkt, weet recruitmentspecialist YoungCapital. Afgelopen jaar hebben zij dankzij de flexibele aard van het uitzendwerk 50 duizend mensen aan het werk kunnen helpen. De flexibiliteit om af- en op- te kunnen schalen als dat nodig is en het herplaatsen van werknemers naar sectoren waar op dat moment veel werk lag, heeft een groot deel van de arbeidsmarkt draaiende gehouden, zegt Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital. Het zo snel opzetten van de corona-afsprakenlijn was bijvoorbeeld nooit gelukt zonder uitzendkrachten. De overheid is zelf een van de grootste afnemers van flex. Het is dan ook tijd dat de politiek dit belang erkent en meeneemt in de hervormingsvoorstellen.

Over flexcontracten is de afgelopen jaren veel te doen en vanuit de politiek worden er veelvuldig vraagtekens gezet bij de waarde van flexwerk. Terwijl de inzet van flexcontracten juist de wendbaarheid van zowel de samenleving als van organisaties behoudt, zegt Ineke. Natuurlijk hebben we het dan wel over gereguleerde flex. De status hiervan zou veel meer gelijk moeten worden getrokken met die van vast werk. Voor de nieuwe generatie op de arbeidsmarkt is flex de ideale opstap om te starten. De flexibiliteit biedt jongeren de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de arbeidsmarkt, ze worden geholpen bij het vinden van een passende baan en doen ervaring op in verschillende functies en branches. Zodat ze hierna hun carrière met een vast contract bij een opdrachtgever kunnen voortzetten. Door de nadrukkelijke focus op vaste dienstverbanden en baanzekerheid in plaats van werkzekerheid, krijgen jongeren onvoldoende kansen op een flexibele, leerzame start van hun carrière.

Enorme wervingsacties

Veel van YoungCapital’s overwegend jonge flexkrachten waren werkzaam in de sectoren die hard zijn geraakt, zoals de luchtvaart en horeca. Zij, de opdrachtgevers en de bureaus zelf kregen daardoor een harde klap te verwerken. Aan de andere kant waren er ook sectoren die explosief groeiden, zoals de logistiek en klantcontact. Wij hebben alle zeilen bijgezet om zoveel mogelijk uitzendkrachten via enorme wervingsacties aan nieuw werk te helpen, geeft Ineke aan. Denk aan de duizenden flexkrachten die direct nodig waren voor de corona-afsprakenlijn. Alleen door flex is het mogelijk om zoveel mensen zo snel aan een andere baan te helpen. Mede door de grote opdrachten vanuit GGD en de enorme piek in de logistiek heeft YoungCapital in 2020 het marktaandeel zien groeien binnen de flexmarkt. En dat zonder steun van buitenaf.

 

Tags: arbeidsmarkt, coronacrisis, flexibele contracten
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.