Great Place to Work® heeft voor de twintigste keer de lijst van Best Workplaces in Europa bekendgemaakt. De lijst is gebaseerd op onderzoek onder 1,4 miljoen medewerkers van meer dan 3.000 organisaties in 37 Europese landen. Deze erkenning is gebaseerd op de feedback van de eigen medewerkers op het gebied van vertrouwen, innovatie, waarden en leiderschap.

Organisaties worden, naast de 60 stellingen, ook beoordeeld op hoe succesvol zij zijn in het creëren van een inclusieve werkervaring. Een hoge mate van respect, eerlijkheid en welzijn helpt bij het creëren van een organisatiecultuur met een hoog niveau van vertrouwen. Dit resulteert ook in ambassadeurschap van de huidige medewerkers. Zo zou 90% van de medewerkers bij de Best Workplaces in Europa hun werkgever aanbevelen bij familie en vrienden.

Met alle uitdagingen waarmee de wereld de komende jaren wordt geconfronteerd, is het essentieel om te focussen op een cultuur met vertrouwen als basis. Zodat organisaties overleven en blijven groeien.

De lijst bestaat uit vier categorieën: klein (20-49 medewerkers), middelgroot (50-499 medewerkers), groot (500+ medewerkers) en multinational. Multinationale organisaties moeten op tenminste drie nationale lijsten in Europa staan en moeten wereldwijd minimaal 1.000 medewerkers hebben, waarvan minimaal 40% (of 5.000 medewerkers) buiten het land van het hoofdkantoor werken.

De top 5 Best Multinational Workplaces

  1. DHL Express
  2. AbbVie
  3. Hilton
  4. Hilti
  5. Salesforce

Nederlandse organisaties op de lijst

Dit jaar staan 16 Nederlandse organisaties op de lijst (5 multinationals en 10 nationale organisaties):

Top 25 Best Multinationals

#2 AbbVie
#3 Hilton
#4 Hilti
#5 Salesforce
#12 Chiesi
#15 Deloitte

Top 50 Best Large Workplaces

#16 AFAS Software
#29 DEPT®
#34 AFTER’S COOL
#48 Xelvin
#50 Kindergarden

Top 50 Best Medium Workplaces

#24 Viisi Hypotheken
#34 Incentro
#49 Werkmandejong

Top 25 Best Small Workplaces

#9 Republiq
#22 Dopper

Nieuwkomers op de lijst zijn: DEPT®, AFTER’S COOL, Xelvin en Dopper.

Nederlandse organisaties maken het verschil op plezier, eerlijkheid en leiderschap

De Nederlandse Best Workplaces in Europa maken het verschil op onderstaande drie stellingen:

‘Dit is een leuke plek om te werken’ (10 Nederlandse organisaties: 95% versus Top 150: 90%)
‘Als ik oneerlijk behandeld word, geloof ik dat ik een eerlijke kans krijg als ik het bespreekbaar maak’ (10 Nederlandse organisaties: 94% versus Top 150: 89%)
‘Ik kan management iedere redelijke vraag stellen en krijg daar een eerlijk antwoord op’ (10 Nederlandse organisaties: 94% versus Top 150: 89%)

*De Trust Index score is de gemiddelde score op basis van 60 stellingen op vijf dimensies: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Respondenten geven scores op basis van een 5 puntenschaal: van bijna altijd niet waar tot bijna altijd waar.

Over Great Place to Work

Great Place to Work opereert al 40 jaar vanuit het gedachtegoed dat vertrouwen de basis is voor het behalen van betere individuele prestaties, betere teamprestaties en betere bedrijfsresultaten. Met groei en innovatie als gevolg. Op 9 september maakt Great Place to Work voor de twintigste keer de lijst van Best Workplaces bekend. 20 jaar nadat de Europese Commissie Great Place to Work naar Europa heeft gebracht om goed werkgeverschap te stimuleren. Lees hier meer over de 15o beste werkgevers.

Tags: , , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

HRfestival 2023

Winnaars HRtop100 2023

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

Strategisch P&O Adviseur (Beleid) | Gemeente Krimpenerwaard

Boek

Superkrachten - Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken -

Superkrachten – Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken

Kalender

Tuesday Talk #9: Sustainable HR bij Swapfiets

Whitepaper

Grip en zicht op je flexpool

Grip en zicht op je flexpool