Tags: , , ,

Flexbranche: 30 bedrijven van start met AFAS

AFAS Software zet de groei in de flexbranche onverminderd voort. Per 1 januari zijn 30 bedrijven live gegaan met de softwareoplossing van het Leusdense familiebedrijf. In het eerste kwartaal van dit jaar komen daar nog een 5-tal bedrijven bij.

“Huidige ontwikkelingen dwingen de flexbranche om na te denken over hun backofficeprocessen”

Sinds 2018 is AFAS actief in de flexbranche met YoungCapital als launching partner. Inmiddels hebben al heel wat uitzenders, detacheerders en payrollers zich hieraan toegevoegd. Onder meer Bold People, Aeves Groep, Work Invest Group, JAM!, Olympia en DDF People maakten afgelopen jaar de keus voor AFAS.

Minder tijd, meer kwaliteit en werkplezier

Voor Olympia betekent het werken met AFAS dat we veel stappen tegelijk vooruit zetten, vertelt Bart Webers, CHRO bij arbeidsbemiddelaar Olympia. Per 1 januari van dit jaar werken wij met AFAS. We hebben onze HR en Finance processen aanzienlijk versimpeld en verbeterd. Dat levert tijdwinst op, meer inzicht, meer kwaliteit, en bovendien meer werkplezier voor collega’s die voorheen een deel van hun werkweek bezig waren met terugkerende administratieve werkzaamheden. AFAS ondersteunt hen hierin veel beter. En wij staan nog maar aan het begin van onze AFAS-reis… Later dit jaar willen we met AFAS ook weer mooie oplossingen voor een tiental andere organisatievraagstukken realiseren.

Succesvolle livegang voor de flexbranche

Niels Vogel, productmanager Flex bij AFAS: Het is een hele prestatie om te zien dat er zoveel klanten afgelopen maand zorgeloos en succesvol zijn overgegaan op onze software. Er komt voor onze klanten heel wat om de hoek kijken om het complete administratieve proces te digitaliseren in één geïntegreerd pakket. Van het vastleggen van afspraken, het aanmaken van plaatsingen en contracten tot het factureren en verlonen; elke stap gebeurt in hetzelfde pakket. Hierdoor kunnen medewerkers in de flexbranche zich volledig concentreren op het maken van de juiste match.

Flexbranche: 30 bedrijven van start met AFAS

Conjunctuurgevoelige branche

Volgens het ING Economisch Bureau werd de flexbranche in 2020 hard geraakt door de coronacrisis en kromp het met zo’n 14%. In het jaar wat volgde liet de sector een herstel zien van 7%. De start van 2022 laat opnieuw een mooie groei zien van ongeveer 5%. Ondanks deze groei heeft de flexbranche onder meer te maken met grote uitdagingen rondom de krappe arbeidsmarkt en strengere Europese regelgeving. Vogel vervolgt: Deze ontwikkelingen dwingen de sector om na te denken over hun strategie en de inrichting van hun backofficeprocessen. Onze ambitie bij flexbedrijven is om alle processen te stroomlijnen en inzichtelijk te maken, waardoor er tijd over blijft voor het primaire proces: het vinden van de juiste mensen voor de juiste baan.

Doorontwikkeling flexbranche

Afgelopen jaren is er fors geïnvesteerd in de productontwikkeling voor de flexbranche. Vogel vervolgt: In de laatste release, Profit 20, zijn onder meer belangrijke functionaliteit rondom de CAO voor Uitzendkrachten, StiPP pensioen, thuiswerkvergoedingen en tussentijdse loonstroken toegevoegd. Dankzij alle nieuwe functionaliteit en krachtige optimalisaties die specifiek voor de flexbranche zijn gerealiseerd in de afgelopen jaren bieden we inmiddels een volwaardige ERP-oplossing.

 

Tags: , , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel
Persberichten en aankondigingen

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE