Tags: ebook, nieuws, wellbeing, wergeluk

Handboek Werkgeluk: voor leidinggevenden & HR-professionals

in het Handboek Werkgeluk delen 26 vernieuwers en experts hun visie en best practices. Ze maken zich sterk voor werkgeluk in Nederland en willen een beweging in gang zetten waar iedereen zich bij kan aansluiten.

De roep om werkgeluk wordt steeds sterker. De huidige coronacrisis draagt daaraan bij door de negatieve impact dat het virus heeft op ons welzijn. Juist in deze tijd draagt werkgeluk bij aan hoe we succesvol kunnen samenwerken, organiseren en leidinggeven. Over wat werkgeluk is en hoe je het realiseert, bestaan inmiddels heel concrete ideeën die nu zijn gebundeld in het Handboek Werkgeluk. Hierin delen 26 vernieuwers en experts hun visie en best practices. Ze maken zich sterk voor werkgeluk in Nederland en willen een beweging in gang zetten waar iedereen zich bij kan aansluiten. Het handboek is een uitgave van Boom uitgevers Amsterdam.

Corona heeft negatief effect werkgeluk

Covid-19 heeft een enorme impact op onze mentale gezondheid. Voor de crisis gaven we ons geluksgevoel gemiddeld een 7,5. Tijdens de crisis is dat meer dan een punt gezakt naar een 6,3*. Voor leidinggevenden en bestuurders is de negatieve impact nog groter dan voor medewerkers**. Organisaties ervaren meer uitval van medewerkers, meer burn-out, verminderde betrokkenheid, productiviteit en maken zich zorgen over ongewenste uitstroom op de langere termijn. Werkgeluk was de afgelopen jaren vooral nice to have. De huidige crisis zorgt ervoor dat dit thema must have is geworden.

Nuchter en realistisch

Het Handboek Werkgeluk schetst een gevarieerd beeld van werkgeluk. Het is geen boek vol hallelujaverhalen, maar deelt juist nuchtere verhalen van realisten die werken met beproefde, wetenschappelijk onderbouwde methoden. Deze verhalen zijn onderverdeeld in drie categorieën: Gelukkig organiseren, gelukkig leidinggeven en gelukkig werken.

Het boek is zowel een inspiratiebron als een praktische toolbox waarmee je direct aan de slag kunt.

De auteurs

Het Handboek Werkgeluk kwam tot stand onder redactie van Ad Bergsma, Onno Hamburger en Erwin Klappe. Ad Bergsma is één van de allereerste psychologen die de positieve psychologie binnen Nederland heeft geïntroduceerd. Deze vernieuwer en onderzoeker draagt al jaren bij aan de evidence based basis voor werkgeluk in Nederland. Onno Hamburger is één van de eerst mensen in Nederland werkgeluk naar organisaties bracht. Met zijn Academy is hij de eerste opleider in Nederland die coaches en leidinggevenden ondersteunt nog beter te leren (nog) coachen op duurzaam werkgeluk. Erwin Klappe is de eerste HRM-professional die werkgeluk daadwerkelijk en duurzaam binnen een organisatie op de kaart wist te zetten. Deze enthousiaste organisatiepsycholoog is ook één van de eerste die online programma’s aanbiedt rond duurzaam werkgeluk.

Verbinding tussen werkpraktijk en wetenschap

Deze drie ervaren pioniers hebben 23 doorgewinterde werkgeluk experts en professoren gevraagd om de kern van hun kennis en ervaring te delen. Daarbij is steeds gezocht naar een verbinding tussen de dagelijkse werkpraktijk en de allerlaatste inzichten en theorieën vanuit de wetenschap. Dit handboek is mede daardoor uniek geworden. Nooit eerder werd de toepassing van werkgeluk op een dergelijke manier samengevat en ontsloten.

*Zie onderzoek Erasmus Universiteit/ EHERO
**Zie onderzoek Universiteit Tilburg en Management Team.

Paperback & gratis e-book | ISBN 9789024427703 | 352 blz. | 29,99 E-book | ISBN 9789024427963 | 22,50

 

 

Tags: ebook, nieuws, wellbeing, wergeluk
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE