Tags: , ,

HR-talenten denken na over digital readiness

De kwartfinale van de HR Talent of the Year awards is begonnen. Dit betekent dat het tijd is om de kennis van de HR-talenten van 2018 te testen en hun visie op de proef te stellen. Hoe denken zij over HR in het heden en de toekomst en hoe zien zij hun eigen rol voor zich?

Digital readiness

Eerder is door AON een whitepaper gepubliceerd over de digital readiness van organisaties, waarin ze praktische tips met ons delen. Naar aanleiding hiervan hebben ze onderstaande opdracht aan de HR-talenten voorgelegd. Met het uitvoeren van deze opdracht kunnen ze een plekje bemachtigen in de halve finale van de spannende competitie.

’’Om competitief te blijven, moeten organisaties continu innoveren. Een belangrijk onderdeel van deze innovatie is het digital ready maken van de organisatie. In onze whitepaper staat onder andere een stappenplan voor het bereiken van digital transformation en wat de rol van HR hier binnen is. Geef van stap 1 en 2 uit de whitepaper aan of jij dit ook ziet als een belangrijke stap tot digital readiness en zo ja, hoe jij dit zou aanpakken binnen een organisatie, aanvullend op of anders dan wat wij noemen. Zo nee, wat zou je dan doen?.’

Waarom geven ze deze opdracht aan de talenten? Waarom is het voor HR belangrijk om hier over na te denken? We vroegen het Thomas de Zeeuw, Managing Director van AON!

Digital is een menszaak

’’Als wij over digital readiness nadenken, dan zien wij het vooral als mindset. Het is dus geen vaststaand begrip. Als je deze kijk hebt, kan je digital readiness ook relateren aan mensen en dus ook aan HR. Een mindset is namelijk altijd verder te ontwikkelen, net als vaardigheden en competenties. Dit maakt digital zeker ook een HR- en menszaak.’

Medewerkers maken het verschil

’’Als organisatie kan je natuurlijk de nieuwste technologieën in huis nemen, er is genoeg op de markt te vinden. Van ESS-systemen tot communicatie-apps en workflowsoftware. Maar als je medewerkers hier niet mee kunnen of willen werken en het niet gebruiken, haalt dit niks uit. HR moet er daarom voor zorgen dat medewerkers in staat zijn en gemotiveerd zijn om deze technologie te gebruiken. HR zorgt er dus voor dat de organisatie écht digital ready wordt.’

Digital readiness is een reden

’’Naast dat digital readiness een mindset is, zien wij het ook als een belangrijke reden. Een reden om op zoek te gaan naar de juiste mensen. Het is voor ons momenteel al mogelijk om de benodigde skills van medewerkers te bepalen voor de komende drie jaar, en zelfs voor over vijf jaar. Maar voor over tien jaar is dit nog niet mogelijk. Daarom zeggen we altijd: We hire for the future. Hiermee kunnen we de gewenste verandering en het gewenste leer- en aanpassingsvermogen van de organisatie bereiken. We willen mensen inzetten die bereid zijn om te leren en die nieuwsgierig zijn. Zo krijg je een digital ready organisatie!

Hoe denken jullie hier over? Laat het ons weten!

Tags: , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel
Artikelen, Persberichten en aankondigingen

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE