Tags: , ,

Managers stellen eigen belang boven teamresultaat

Slechts 3% van de werknemers vindt leidinggevende een inspirator

Hoeven, 9 januari 2020 – Managers stellen hun eigen positie binnen een organisatie vaak boven effectief leidinggeven en teamresultaat. Managers schakelen moeizaam tussen gedrag, inhoud en werkplezier. Dit blijkt niet alleen uit ’’Het grote werkplezier onderzoek van Nederland’, maar ook uit de response die trainings- en adviesbureau PER4MANCE de afgelopen 10 jaar heeft ontvangen tijdens hun trainingen. We horen dat managers steeds vaker strategisch klem zitten tussen de directie en de werkvloer. Hierdoor verliezen zij hun authenticiteit en de verbinding met het team. Het gevolg is dat medewerkers zich structureel veel minder hard inzetten voor hun baas en de algehele performance van een organisatie drastisch daalt. Dit onbenutte arbeidspotentieel (38%) kost de Nederlandse economie jaarlijks vele miljarden en kan snel oplopen door een mengeling van generatie X, Y en Z op de werkvloer. Deze ontwikkeling vergt een fikse aanpassing van leidinggevend Nederland. Managers zullen zich“ naast de inhoud en hun eigen positie“ veel meer moeten gaan richten op gedrag en het werkplezier binnen hun team. Inspirerend leiderschap voor alle generaties, waarbij een coachende rol en werkplezier centraal staan. Nu vindt slechts 3% van de werknemers in Nederland zijn of haar leidinggevende een inspirator. Trainings- en adviesbureau PER4MANCE mag zich sinds vandaag officieel een jaar lang De Beste Opleider van Nederland noemen. Een prestigieuze publieksprijs die wordt uitgereikt door het toonaangevende online opleidingsplatform Springest. Recent heeft PER4MANCE ook ’’Het grote werkplezier onderzoek van Nederland’ (n=7.536) geïnitieerd. Meer informatie over het onderzoek is te vinden via deze URL.

Over PER4MANCE

De trainers, coaches en adviseurs van PER4MANCE zijn continu op zoek naar de nieuwste inzichten, tools en praktische hulpmiddelen om organisaties en individuen maximaal te ondersteunen. Al 10 jaar lang zijn al onze activiteiten gericht op performance. Betere resultaten bereik je door gedrag te begrijpen. Wij verbinden mens en resultaat.

Tags: , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

HRfestival 2023

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

Strategisch P&O Adviseur (Beleid) | Gemeente Krimpenerwaard

Boek

Superkrachten - Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken -

Superkrachten – Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken

Kalender

Tuesday Talk #9: Sustainable HR bij Swapfiets

Whitepaper

Houd medewerkers binnenboord, via een positieve leercultuur

Houd medewerkers binnenboord, via een positieve leercultuur