Tags: , ,

Talentvolle starters werken graag maximaal 2 dagen thuis

2020 is een turbulent jaar. COVID-19 heeft grote effecten op de manier waarop wij werken en leven. TraineeshipPlaza is een online carrièreplatform gericht op het in kaart brengen van de carrièremogelijkheden voor hoogopgeleiden starters. In dit licht hebben zij besloten om een onderzoek te doen naar de wijze waarop hoogopgeleide studenten en starters zich oriënteren op de arbeidsmarkt en wat de effecten zijn van COVID-19 op hun arbeidsmarktpositie. Vragen als: welke bronnen gebruiken zij hierbij en welke sectoren genieten de voorkeur passeerden de revue. Het onderzoek laat o.a. zien dat een carrière binnen de overheid en de consultancy branche erg in trek zijn.

COVID-19 heeft de trend die zich al enige jaren heeft ingezet nog meer versnelt. Het onderzoek toont aan dat jong talent intensief gebruikt maakt van online kanalen, als: vacaturesites, zoekmachines en social media in de zoektocht naar een baan. Het feit dat werkgevers niet kunnen deelnemen aan carrièrebeurzen en geen invulling kunnen geven aan bijv. Meet & Greets en inhousedagen heeft nog meer bijgedragen aan deze ontwikkeling. Het contact tussen werkgever en toekomstig talent heeft zich vrijwel geheel naar het online domein verplaatst. Het video solliciteren heeft hierbij grootschalig haar intreden gedaan. Het overgrote merendeel van de starters geeft aan positief te staan tegenover de mogelijkheid van het videosolliciteren. Anderzijds geven studenten toch nog meer de voorkeur aan een real life gesprek. 

Het thuiswerken op grote schaal is hierbij ook een direct gevolg van COVID-19. Uit het onderzoek blijkt dat zowel starters als studenten de kantoorsetting missen en graag 1 tot 2 dagen per week toch de mogelijkheid willen hebben om naar kantoor af te reizen. Bovendien ervaren studenten dat het vacatureaanbod sinds de uitbraak van COVID-19 is afgenomen. Meer dan 90% van de studenten gelooft dat COVID-19 direct invloed heeft op zijn of haar kansen op de arbeidsmarkt. Bij de starters ligt dit percentage rond de 70%. 

Wilt u kennisnemen van het volledige onderzoek? Download dan hier ons onderzoek!

Tags: , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Het vermogen tot veranderen aanspreken

Een gangbare opvatting onder managers is dat mensen gewoontedieren zijn, en daarom niet snel geneigd om te veranderen. Maar er zijn voldoende voorbeelden te vinden die aantonen dat mensen wel…
Lees verder

Organiseren: wees je e-mail de baas

Voor veel mensen is de mailbox een enorme stressfactor. E-mail zou een tool moeten zijn om de communicatie binnen jullie bedrijf te vergemakkelijken, maar dat is het in veel gevallen…
Lees verder

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper De waardevolle organsiatie

whitepaper arbeidsmarkt
In dit whitepaper staan HR en HRM gerelateerde onderwerpen omtrent de Arbeidsmarkt

Registreer je als lid

HRcommunity Magazine

Magazine_future-of-hr-2021

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

HR Manager – OPRA Turbines

Boek

Superkrachten - Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken -

Superkrachten – Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken

Kalender

Word een Online Learning Expert | SkillsTown

Whitepaper

Van Human Resource Management naar een optimale medewerkerbeleving

Van Human Resource Management naar een optimale medewerkerbeleving