AFAS

Applications For Administrative Solutions

In 1996 zag AFAS het levenslicht -na een management buy-out uit Getronics- als AFAS Automatisering en werd kort daarna omgedoopt tot AFAS Software B.V. In 1999 is AFAS Personele Systemen opgericht, waarbij de focus gelegd werd op de HR- en Payrollsoftware. In 2002 zijn beide BV’s samengesmolten en opereren vandaag de dag als één organisatie: AFAS Software.
In 2004 brachten AFAS-oprichters Ton van der Veldt en Piet Mars hun visie op automatisering uit met de term ‘ondernemingsprocesbeheer’ (OPB). Deze concepten worden uitgebreid toegelicht in hun verschenen boek ‘De kunst van succesvol ondernemen’. Dit boek kwam voor het eerst uit in 2004 en is inmiddels toe aan de zesde, volledig herziene druk (2012).

Op 1 januari 2009 werd de dagelijkse leiding van AFAS Software overgedragen door Ton van der Veldt en Piet Mars aan hun beide zoons Bas van der Veldt (CEO) en Arnold Mars (CFO). De AFAS-oprichters zitten sindsdien in de Raad van Bestuur van AFAS Software.

Strategische branchefocus

AFAS Software legt zich al meer dan 25 jaar toe op de ontwikkeling, verkoop, distributie en implementatie van de geïntegreerde software voor de gehele accountancybranche. Met ingang van 2009 heeft AFAS ook bijzondere focus op de Zorg & Welzijn-branche. Met de uitbreiding van de cao’s voor de onderwijsbranche ziet AFAS ook deze branche als strategisch focusgebied.

Internationaal

Sinds januari 2008 profileert AFAS zich ook internationaal met een vestiging op Curaçao en in België. In 2014 is ook een vestiging op Aruba geopend. Kijk voor meer informatie op www.afas.com.