Tags: coronacrisis, Coronavirus, de coronakrant

10 tips om thuiswerken zo productief en prettig mogelijk te maken

Normaal gesproken is een dagje thuiswerken voor veel medewerkers volop genieten. Maar nu het een soort van ’’verplicht’ is voelt dat toch anders. Misschien missen je medewerkers nu juist hun collega’s voor extra gezelligheid of motivatie? Of wordt hun concentratie door alle chaos en commotie flink op de proef gesteld? Toch wil je graag dat ze zo productief mogelijk zijn. Dus: hoe pak je dat thuiswerken nu het beste aan? 10 tips om thuiswerken zo productief en prettig mogelijk te maken.

Kies je spot bewust

Creëer een plek in je huis waar je fijn kunt werken. Misschien is dat een bureau of, bij gebrek aan een bureau, de keukentafel met een comfortabele stoel. Zorg ervoor dat je geen last van je rug krijgt. Zorg daarnaast voor zo min mogelijk prikkels in je omgeving of op je bureau of tafel. Ruim anders even op. Maak er écht jouw plek van.

[…]

 

Stop op tijd

Als je thuiswerkt is de valkuil dat je maar door blijft gaan. Ben je moe? Stop op tijd en zorg dat je de volgende dag weer fris begint. En ga sporten. Dit wordt vaak overgeslagen maar is juist zo belangrijk. Sporten zorgt voor een heldere geest en geeft je nieuwe energie.

Zie je, thuiswerken is zo erg nog niet. Je hebt geen reistijd, lange meetings of teveel social talk, je houdt dus tijd over. Misschien zit je thuis met je gezin, kun je die extra tijd gebruiken voor wat bonustijd als extra quality time met je gezin. Geen gezin? Dan heb je mooi extra me-time; tijd voor Netflix, een goed boek, even sporten of een wandeling buiten met een vriend(in).

Het volledige artikel lezen?

Klik hier


Tags: coronacrisis, Coronavirus, de coronakrant
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE