Tags: , , , ,

12 stappen van coaching, deel 3: weerstand tegen verandering

» Blogs
» Performancemanagement

»

12 stappen van coaching, deel 3: weerstand tegen verandering

Om je werk als coach te verdiepen en te verrijken heeft Double Healix een online MovieLearning course gemaakt. In deze course worden 12 fasen in de ontwikkelingsreis van individuen en teams uitgewerkt aan de hand van herkenbare situaties uit films en televisieseries. Wil jij individuen en teams nog beter leren begeleiden? Kijk hieronder naar een preview uit stap 3 van de course.

Dit hoofdstuk behandelt de derde fase van de reis: Weerstand tegen Verandering. In de coaching gaat het om het respecteren van weerstand bij de coachee en onderzoeken wat je als coach moet toedekken en wat je wanneer kunt helpen openleggen. Coachees hebben vaak last van weerstand tegen hun eigen gewenste verandering. Juist daarvoor zoeken zij coaching. Het is een gezamenlijk onderzoeken welke balans er gewenst is tussen het vasthouden aan een ongemakkelijke comfortzone en de onzekerheid van een nieuwe ontwikkeling. Tussen het behouden van het goede en het vernieuwen van wat niet meer past. De coach helpt – indien nodig – de coachee de eigen vitaliteit en stabiliteit te verhogen teneinde straks met voldoende energie het veranderingsproces te kunnen aangaan. Het gaat dan om het opbouwen en versterken van gezonde gewoonten als middel om de wilskracht te versterken, zoals gezond eten, rusten en regelmatig sporten. Hoeveel gezonde weerstand en veerkracht kan de coachee opbouwen? Dat hangt vaak direct samen met hoeveel inzicht hij of zij zal aankunnen.

In teamcoaching noemen we deze weerstandsfase Norming. Het is de periode waarin de gewoonten en tradities worden opgebouwd om de gezonde weerstand van het team te vergroten. Als coach kun je helpen door met het team te onderzoeken welke teamcultuur ze wil vestigen, hoe het wij-gevoel kan worden versterkt en hoeveel de teamleden bereid zijn om in opbouwende activiteiten te investeren.

Via HRcommunity krijg je 20% korting op deze online course met de code: Coaching-20. Kijk voor meer informatie over de course hier.

Wil je eerst de teaser van de vorige stap bekijken? Dat kan hier! Dat kan hier! De volgende stap vind je hier.

Benieuwd naar de andere stappen?

12 stappen van coaching, deel 1: de zorgvuldige anamnese

12 stappen van coaching, deel 2: wat wil de coachee bereiken

12 stappen van coaching, deel 4: de ontmoeting met de mentor

12 stappen van coaching, deel 5: de selectie drempel

12 stappen van coaching, deel 6: de ster van de dag

12 stappen van coaching, deel 7: de aardingsfase in de reis

12 stappen van coaching, deel 8: de fase genaamd omslag

12 stappen van coaching, deel 9: de dolkfase

12 stappen van coaching, deel 10: de terugkeer naar het licht

12 stappen van coaching, deel 11: de wederopstanding

12 stappen van coaching, deel 12: elixer

Tags: , , , ,

1 reactie. Reactie plaatsen

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook Interessante Blogs

Wat is een brede en duurzame welvaart?

Sinds halverwege de negentiende eeuw is er een directe relatie geweest tussen productiviteits- en welvaartsgroei. Elke dertig jaar verdubbelde ongeveer de productiviteit en daarmee de welvaart. Inclusief podcast.
Lees verder

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper De waardevolle organsiatie

whitepaper arbeidsmarkt
In dit whitepaper staan HR en HRM gerelateerde onderwerpen omtrent de Arbeidsmarkt

Registreer je als lid

Word gratis lid

Meld je nu aan!

Webinar Tsuru - Gelukkige, gezonde en gemotiveerde werknemers (de 3 Gs)
Tuesday Talk Kees de Rijke Koninklijke Landmacht 1

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

Deel je blog!

Word lid

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

Advertentie

In de spotlight

Vacature

Boek

Kalender

Whitepaper

Menu