Tags: , , , , ,

68% van de medewerkers praat liever met robot dan met manager

» Blogs
» Leiderschap, Organiseren, Technologie

»

68% van de medewerkers praat liever met robot dan met manager

Twee op drie medewerkers praat liever met een robot over angst en stress op het werk, dan met hun manager. Bovendien denkt 82% dat de mentale gezondheid beter door een robot (AI) gesupport kan worden, dan door hun manager. Download de study en infographic.

Stress en angst op het werk? Praten doet het overgrote deel van jouw medewerkers liever met een robot dan met de manager. Wat doet HR hier aan?

Recent omvangrijk onderzoek* geeft aan aan dat twee op drie medewerkers liever met een robot over angst en stress op het werk praten, dan met hun manager. Bovendien denkt 82% dat de mentale gezondheid beter door een robot (AI) gesupport kan worden, dan door hun manager.

Mensen hebben er meer vertrouwen in gekregen dat technologische innovaties als Artificial Intelligence hen kan helpen; een belangrijk signaal voor de HR-afdeling! Maar het geeft ook aan dat er nog steeds een aarzeling is rond het bespreken van mentale gezondheid op het werk.

Ook al zijn de meeste bedrijven tijdens de pandemie additionele mentale gezondheidsdiensten gaan aanbieden aan hun medewerkers, er is nog steeds veel te doen op dit gebied. Leer welke rol AI kan spelen binnen uw HR-beleid door het onderzoek (gratis) te downloaden.

Download de study en infographic nu gratis via het formulier op deze pagina

*Uniek recente onderzoek uitgevoerd door Workplace Intelligence tijdens de zomer van 2020 in samenwerking met Oracle onder 12.000 medewerkers. Waaronder HR Directeuren en CHROs van bedrijven in 11 landen van diverse organisaties.

Tags: , , , , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook Interessante Blogs

Wat hebben we in huis?

Bedrijven kijken snel buiten de deur in de zoektocht naar geschikt personeel. Maar wat heb je eigenlijk in huis? Medewerkers zien dat hun werkgever hun potentieel nóg beter kan benutten.…
Lees verder

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper De waardevolle organsiatie

whitepaper arbeidsmarkt
In dit whitepaper staan HR en HRM gerelateerde onderwerpen omtrent de Arbeidsmarkt

Registreer je als lid

Word gratis lid

Meld je nu aan!

Webinar Tsuru - Gelukkige, gezonde en gemotiveerde werknemers (de 3 Gs)
Tuesday Talk Kees de Rijke Koninklijke Landmacht 1

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

Deel je blog!

Word lid

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

Advertentie

In de spotlight

Vacature

Boek

Kalender

Whitepaper

Menu