Tags: , ,

Bedrijven betalen tot € 4.200 referral bonus

» Blogs
» Arbeidsmarkt

»

Bedrijven betalen tot € 4.200 referral bonus

Bijna 9 op 10 bedrijven geeft medewerkers een beloning voor het aanbrengen van een nieuwe collega. In bijna alle gevallen is de beloning cash zo blijkt uit onderzoek van Nakama HR.

Bijna 9 op 10 bedrijven geeft medewerkers een beloning voor het aanbrengen van een nieuwe collega. In bijna alle gevallen (95,6%) is de beloning cash – zo blijkt uit een onderzoek door Nakama bij meer dan 110 bedrijven in Nederland.

Wanneer bedrijven een beloning betalen, bedraagt deze gemiddeld € 1.225.  Er zijn wel grote verschillen. Dit gaat van € 100 tot wel € 4.200. Het valt op dat vooral kleinere organisaties de hogere referral bonussen geven. Andere vormen van beloning, zoals een extra vakantiedag, zijn de uitzondering.

 

Belonen werkt

Werknemers blijken minder bereid te zijn om een job kandidaat te zoeken in hun netwerk als zij daarvoor niet vergoed wordt. Bedrijven die een vergoeding geven voor het aandragen van een kandidaat vullen gemiddeld 14% van hun vacatures in via een aanbeveling van een werknemer. Bedrijven die niet bereid zijn om een beloning te geven, vullen slechts 7% van de vacatures is dankzij een aanbeveling.

 

Referrals via email en mondeling

Bedrijven hechten veel belang aan referrals maar blijken daar niet altijd succesvol in te zijn. Meer dan 6 op 10 bedrijven vult minder dan 10% van vacatures in via een aanbeveling. Een mogelijke verklaring van dit lage cijfer is de manier waarop bedrijven referralsorganiseren. Uit het onderzoek blijkt dat 4 op de 10 bedrijven hun employee referral programma beheren met email. 1 op de 4 doet dit zelfs nog mondeling.
Het volledige rapport is beschikbaar op employeereferrals.eu

 

Tags: , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook Interessante Blogs

Community Leden

[ultimatemember form_id="59410"]

Alle Leden >>>

Whitepaper De waardevolle organsiatie

whitepaper arbeidsmarkt
In dit whitepaper staan HR en HRM gerelateerde onderwerpen omtrent de Arbeidsmarkt

Registreer je als lid

Word gratis lid

[ultimatemember form_id=”528″]

Meld je nu aan!

Tuesday Talk Kees de Rijke Koninklijke Landmacht 1

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

Deel je blog!

Word lid

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

Advertentie

In de spotlight

Vacature

Boek

Kalender

Whitepaper

Menu