Tags: , ,

Re-integreren na IC-opname vanwege corona: onderschat het niet!

» Blogs

»

Re-integreren na IC-opname vanwege corona: onderschat het niet!

Veel mensen worden deze dagen op de intensive care opgenomen omdat ze besmet zijn met het coronavirus. De mensen die na een IC-opname genezen verklaard worden, hebben daarna nog een lange weg te gaan. Onderzoek wijst namelijk uit dat het herstel na zo’n opname lang niet altijd even eenvoudig is. Werkgevers en werknemers van Nederland, wees voorbereid op een langdurig re-integratieproces!

Welke klachten kunnen zich voordoen?

Gelukkig zijn er veel mensen die goed en snel herstellen na een IC-opname. Een kleine groep mensen blijft echter lange tijd lichamelijke, cognitieve en psychische klachten ondervinden. Deze klachten worden ook wel het Post Intensive Care Syndroom (PICS) genoemd. Dit overkomt naar schatting 30 tot 50% van de patiënten die opgenomen zijn geweest op de IC.

[…]

 

Waar moet je bij de re-integratie rekening mee houden?

Omdat PICS nogal onbekend is, wordt de ernst van de klachten van voormalig IC-patiënten vaak onderschat. De helft van deze patiënten is na een jaar nog niet aan het werk, een derde zal nooit meer werken.

Het volledige artikel lezen?

Klik hier


Tags: , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook Interessante Blogs

De vier fasen van employee obsession

Architecting lifelong learning for the radical future of work Mensen aantrekken en snel aan je bedrijf binden in tijden van schaarste van talent. Binden en inspireren van medewerkers om hen…
Lees verder

Community Leden

[ultimatemember form_id="59410"]

Alle Leden >>>

Whitepaper De waardevolle organsiatie

whitepaper arbeidsmarkt
In dit whitepaper staan HR en HRM gerelateerde onderwerpen omtrent de Arbeidsmarkt

Registreer je als lid

Word gratis lid

[ultimatemember form_id=”528″]

Meld je nu aan!

Tuesday Talk Kees de Rijke Koninklijke Landmacht 1

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

Deel je blog!

Word lid

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

Advertentie

In de spotlight

Vacature

Boek

Kalender

Whitepaper

Menu