Weg met de kantoortuinen!

» Blogs

»

Weg met de kantoortuinen!

Heel veel bedrijven zijn afgelopen jaren overgegaan naar kantoortuinen, omdat men denkt dat kantoortuinen prestaties doen verbeteren. Helaas, kantoortuinen zijn helemaal niet zo goed. Veel evaluaties van kantoortuinen laten juist een daling in productiviteit zien . Waarom is de kantoortuin toch nog steeds populair?

Wat is het vermeende voordeel van kantoortuinen?

Werken in een kantoortuin (een grote open kantoorruimte) zou los van economische voordelen ook andere voordelen hebben. Doordat je geen muren en deuren hebt, kan je makkelijker communiceren. Je wil een collega die toevallig naast je zit even wat vragen en dat kan makkelijk. Als je collega’s met elkaar overleggen kan je meeluisteren. Op deze wijze krijg je meer kennis van hun werk. En vice versa geldt dit ook. Ook zou je in een kantoortuin spontaner mensen tegenkomen waar je een praatje mee kan maken. De onderlinge communicatie zal naar alle waarschijnlijkheid bevorderd worden. Maar het werken in kantoortuinen zorgt ook voor verminderde productiviteit. Deze verminderde productiviteit heeft economisch een groter negatief effect dan het economische positieve effect op bezuiniging in kantooroppervlak.

 

 

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook Interessante Blogs

Anja de Bree – Floraholland

 ‘Ik zie Royal FloraHolland als een vitale dame die wil leren dansen’ Cultuur, leiderschap, betrokkenheid en change zijn door de jaren heen de lievelingsonderwerpen van Anja De Bree geworden. Sinds…
Lees verder

Top 5 artikelen van februari

Deze artikelen werden in de eerste maand van 2020 het meest door de community gelezen. Lees snel verder en laat ons weten welk artikel van deze top 5 jou het…
Lees verder

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper De waardevolle organsiatie

whitepaper arbeidsmarkt
In dit whitepaper staan HR en HRM gerelateerde onderwerpen omtrent de Arbeidsmarkt

Registreer je als lid

Word gratis lid

Meld je nu aan!

Webinar Tsuru - Gelukkige, gezonde en gemotiveerde werknemers (de 3 Gs)
Tuesday Talk Kees de Rijke Koninklijke Landmacht 1

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

Deel je blog!

Word lid

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

Advertentie

In de spotlight

Vacature

Boek

Kalender

Whitepaper

Menu