De coronacrisis; samen staan we sterker

Het zijn lastige tijden, vol onzekerheid. De heftige omstandigheden dwingen ons tot anders organiseren. Fysiek werken op locatie heeft zich verplaatst naar online en thuis. Het goede nieuws is dat zich allerhande nieuwe initiatieven en praktijken ontwikkelen en dat we vele andere talenten aanboren en nieuwe skills ontwikkelen. Daarbij zet online werken, leren, ontmoeten en vergaderen op dit moment de toon. Daar waar dat mogelijk is uiteraard.

Laat een community hier nou ideaal voor zijn. En laten wij nou heel veel deskundige partners hebben, met verstand van organiseren en mensen. Om de community zoveel mogelijk te ondersteunen, door zoveel mogelijk content, cases, tips en best practices te ontsluiten, willen wij jou extra verleiden jouw relevant kennis ter beschikking te stellen. Met relevant bedoelen wij kennis die kan helpen de gevolgen van de coronacrisis op organisaties enigszins te verzachten. Denk aan anders organiseren, samenwerken, leren, wellbeing, financieel en juridisch.

Wat bieden wij aan

  • De publicatie van 4 artikelen (of video’s, vlogs, webinars, etc)
  • Ondersteuning van deze artikelen met een uitgebreid (social) media pakket (twitter, LinkedIn, Facebook en onze eigen nieuwsbrief).
  • Extra publicatie op Zorgcommunity of Onderwijscommunity

Omdat wij heel graag de community juist nu willen ondersteunen geven wij 50% korting.

Deze aanbieding heeft een waarde van € 1.250,- (50% van € 2.500,-) en stellen wij ter beschikking aan maximaal 12 (kennis)partners, 2 per domein (zie onder). Publicatiemaanden zijn april, mei en juni 2020. Intekenen voor 31 maart.

Domeinen

1. Organiseren en samenwerken: Werken in teams, op afstand. Hoe werk je thuis het best en meest efficiënt? Hoe voorkom je miscommunicatie? Hoe vang je het gebrek aan sociale interactie op?

2. Leiderschap en veranderen: Hoe geef je leiding op afstand? Hoe kan je de crisis omturnen tot kans en voorsprong? Vertrouwen geven en krijgen als leider

3. Vitaliteit en wellbeing: Hoe houd je medewerkers gemotiveerd en in balans, in tijden van onduidelijkheid en onzekerheid? Welke arboregels moet je op letten als je onverwacht een maand (of langer) thuis werkt?

4. Technologie en Ehrm: Hoe kan technologie thuiswerken ondersteunen? 8 Tips voor leren op afstand met inzet van technologie

5. Financieel en juridisch: Hoe werkt de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW)? Wat als je bedrijf kopje onder dreigt te gaan

6. Leren en ontwikkelen: Leren op afstand, online leren, slim leren. Eigenaarschap van leren, hoe zorg je dat medewerkers de verantwoordelijkheid nemen? 


Vind je het leuk om bij te dragen? Zie je dit ook als een kans om van deze nare situatie toch nog iets moois te maken en daar ook nog voordeel uit te halen?  Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.