Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Collegereeks: ‘Het Vrouwenbrein. Vrouwen zijn anders’

25 okt 2021 - 5 apr 2022

€300
Collegereeks - ‘Het Vrouwenbrein. Vrouwen zijn anders’

Wetenschap ontmoet de praktijk

Prof. dr. Iris Sommer, onderzoeker en auteur van het Vrouwenbrein: “Lever en hart van vrouwen zijn anders dan van mannen. Hersenen zijn ook niet genderneutraal. Voor een werkgever is het gelijk behandelen van mannen en vrouwen geen goed idee!”

Vrouwen lopen dus op hun werk tegen andere zaken aan dan mannen

In een werksetting kan het tègen vrouwen werken. Bijvoorbeeld: In van oudsher door mannen gedomineerde omgevingen gelden de mannelijke spelregels. In onze cultuur vinden we fulltime werkende vrouwen toch eigenlijk slechte moeders, en vinden we vakgebieden waar veel vrouwen werken toch minder waard dan bijvoorbeeld ruimtevaarttechniek.

Maar ook in sollicitatieprocedures zien we dat vrouwen zich vaak te bescheiden presenteren en ook met een andere bril op bekeken worden. En bij ontslag zoeken vrouwen, vaker dan mannen, de schuld bij zichzelf, wat een aardige dip in hun zelfvertrouwen kan veroorzaken.

Uit de coachpraktijk en uit de wetenschap kennen we de thema’s waar vrouwen tegenaan lopen. In deze collegereeks behandelen we zes van deze thema’s.

Prof. dr. Iris Sommer kijkt naar ieder van deze thema’s vanuit de wetenschap, en drs. Vréneli Stadelmaier vertaalt dit naar de dagelijkse praktijk van professionele vrouwen.

Resultaat: zes webinars met een stuk wetenschappelijke theorie, inzichten vanuit de praktijk en concrete, direct toepasbare tips.

  • Het vrouwenbrein, werk & ambitie
  • Het vrouwenbrein & zelfvertrouwen
  • Het vrouwenbrein & overtuigingskracht
  • Het vrouwenbrein & strategisch spel
  • Het vrouwenbrein & omgaan met stress
  • Het vrouwenbrein & feedback

De online collegereeks wordt gegeven door een groep van wetenschappers, auteurs en loopbaancoaches gespecialiseerd in het coachen van hoogopgeleide vrouwen.

Meer informatie & aanmelden

 

Gegevens

Begin:
25 oktober
Einde:
5 apr 2022
Kosten:
€300
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://sheconsult.nl/het-vrouwenbrein-vrouwen-zijn-anders-zes-online-colleges-wetenschap-ontmoet-praktijk/

Organisator

The SheConsult Summer Academy
Site:
https://sheconsult.nl/

Locatie

online