Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Masterclass Leiderschap in Veranderingsprocessen | 12 september 2019

12 september

€3.595

Juiste leider(s) op de juiste plek op het juiste moment

Deze masterclass gaat in op de vraag wat passend leiderschap is bij wat voor organisatieveranderingen. Hoe herken je een leider die op het juiste moment op de juiste plaats is? Past de stijl van leidinggeven (nog) bij de veranderingen in jouw organisatie? Wat betekent dit voor jou, voor de organisatie, voor de veranderingen? In deze masterclass gaan we samen lerend, samenwerkend deze vragen beantwoorden.

Organisaties en gemeenschappen verkeren op gezette tijden in een veranderingsproces, sommige zelfs permanent. Dat vraagt veel van medewerkers én leidinggevenden. Het vraagt vooral ook om het juiste leiderschap bij al die veranderingen. Passend leiderschap is van cruciaal belang voor succes, dat leren ons de veranderwetenschap en de leiderschapskunde. Soms is er een charismatische leider nodig, dan weer gespreid leiderschap of juist helemaal geen leiderschap. Laat medewerkers zelf de nodige veranderingen tot stand brengen, zegt men dan. Maar zelfsturing is niet in alle situaties toepasbaar. Er is geen one-size-fits-all leiderschap in veranderingsprocessen.

Deze vragen zijn leidend in deze masterclass met werkcolleges:
1. Hoe analyseer je de aard van je organisatie en de veranderingen die nodig zijn?
2. Hoe bepaal je wat passend leiderschap is bij jullie veranderingen?
3. Hoe word of blijf je de juiste leider voor de veranderingen in jouw organisatie? Wat kun je versterken? Wat kun je beter vermijden?
4. Hoe vertaal je de kennis vanuit de masterclass door naar jouw eigen situatie?

Wat levert het je op?
Deelname aan de masterclass levert je veranderkundige en leiderschapskundige kennis, inzicht en vaardigheden op, die je direct kunt toepassen op jouw eigen organisatie en jouw eigen leiderschap. Hiermee verhoog je direct jouw veranderkundige leiderschapskwaliteiten. Dit betekent dat je na de masterclass:
– Beschikt over kennis van theorieën over leiderschap en organisatieverandering, maar ook kennis over hoe leiderschap en organisatieverandering samenkomen.
– Inzicht hebt in de wijze waarop vormen van organisatieverandering samenhangen met stijlen van leiderschap.
– Vaardigheden hebt opgedaan in het analyseren van organisaties vanuit verschillende relevante perspectieven. En vaardigheid in het evalueren van eigen leiderschap en dat van anderen.
– Deze kennis, inzichten en vaardigheden kunt inzetten voor de huidige (en ook latere) veranderingstrajecten waarbij je betrokken bent. Je zorgt voor passend veranderkundig leiderschap.

Voor wie?
Dit programma is bestemd voor managers en consultants die hun eigen kwaliteiten op hun gebied van leiderschap en veranderingsprocessen willen updaten en daarbij een totaaloverzicht van het gebied willen ontwikkelen. Zij willen hun eigen professionele praktijk inbrengen én verbeteren.Gezien het interactieve en intensieve karakter van het programma is het maximum aantal deelnemers 20.

Docenten
De masterclass wordt verzorgd door dr. Joep Schrijvers en dr. Rob van Es. In de masterclass is tevens ruimte voor gastsprekers, afhankelijk van de leerbehoefte van de deelnemers.

Inschrijven met korting
Inschrijven kan door het inschrijfformulier in te vullen. Op het inschrijfformulier graag bij ‘Bijzonderheden’ vermelden dat je ‘via HRCOMMUNITY’ bent aangemeld. Dan wordt de korting automatisch doorberekend en betaal je geen €3.595,- excl BTW maar slechts €3.295,- excl BTW! Vragen over het programma? We vernemen het graag. Neem contact op met Karin Rigterink E: k.rigterink@uva.nl of Maartje Luinenburg E: aags-fmg@uva.nl, M: 06 41508690.

Gegevens

Datum:
12 september
Kosten:
€3.595
Evenement Categorie:
Website:
aags.uva.nl/liv

Organisator

Universiteit van Amsterdam

Locatie

Universiteit van Amsterdam, locatie Roeterseiland. Externe locatie nog nader te bepalen.
Roeterstraat Amsterdam + Google Maps