Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass Toekomst van Organisaties en Organiseren

8 apr 2020 - 25 jun 2020

€2795,00
UvA masterclass

Strategievorming en transitioneel leiderschap in veranderende markten

Voorzien wat er komen gaat. Nieuwe uitdagingen identificeren. Toekomstvalide strategieën vormen. Realisatiekracht creëren met een wendbare fluïde organisatie. Dit zijn de vier kenmerken van succesvolle organisaties van morgen. Organisaties die in staat zijn op effectieve wijze koers te zetten in markten die gekenmerkt worden door complexiteit, turbulentie en impactvolle onzekerheden.

Strategievorming en transitioneel leiderschap in veranderende markten

Realisatiekracht creëren met een wendbare, fluïde organisatie. Dit is het kernonderwerp in dit programma. Hoe doe je dat? Het is nodig voor succes in complexe, turbulente, dynamische, ambigue omgevingen. En stelt eisen aan onder andere organisatiemodellen, besluitvorming, stijl van leiding geven, organisatiewijzen en transitievermogen.

In de Masterclass de Toekomst van Organisaties en Organiseren helpen we managers en strategen die verantwoordelijk zijn voor het toekomstbestendig maken van hun organisatie te analyseren hoe je je organisatie kunt ontwerpen en transformeren om in te kunnen spelen op de ontwikkelingen in de omgeving. We reiken theorieën, cases en tools aan om de toekomstgerichtheid van je organisatie te vergroten. En deze anders te organiseren waarmee je strategische en
langetermijnperspectieven van de organisatie realiseerbaar maakt.

Het programma bestaat uit zeven bijeenkomsten en is onderverdeeld in drie blokken. Eerst staan we stil bij de uitgangssituatie: wat typeert onze omgeving en onze wijze van organiseren en wat is nodig om die twee op elkaar af te stemmen? Daarna volgt het designblok, waarin we nieuwe organisatiemodellen en organiseerprincipes analyseren. Design thinking wordt als principe en methodiek toegepast op het ontwerpen en veranderen van organisatiemodellen. In het
derde blok gaat de aandacht uit naar innovatie: hoe veranderen of transformeren we de organisatie en het ecosysteem.

Tijdens deze masterclass gaan we in op de volgende vragen en onderwerpen:

– Assessment: sluit onze wijze van organiseren aan op de karakteristieken van de omgeving, nu en in de toekomst?
– Hoe transformeren economische structuren en organisatiemodellen door structurele ontwikkelingen in technologie, ecologie, geopolitiek en maatschappij?
– Hoe zetten we design thinking in om organisaties toekomstbestendig te ontwerpen en te veranderen of te transformeren?
– Innovatie en de rol van innovatie in je organisatie.
– Het veranderen van complexe systemen: hoe doe je dit vanuit het netwerk en de relaties tussen mensen daarin (social network analysis).
– Anders organiseren: hoe krijg ik een agile organisatie? Bottum up en top down benadering; de rol van purpose.
– Anders organiseren op strategisch, tactisch en operationeel niveau.
– Hoe transformeren we het gehele ecosysteem vanuit bestaande organisaties en nieuwe spelers?
– Welk leiderschap hoort bij deze transitie of verandering?
Diverse voorbeelden worden vanuit de praktijk op een rij gezet en toegelicht. Zowel van gevestigde organisaties als start-ups. En we maken een doorvertaling naar de eigen werksituatie.

Voor wie
Dit programma is bedoeld voor managers die verantwoordelijk zijn voor visievorming, beleidsontwikkeling en implementatie van een toekomstgerichte aanpak binnen hun organisatie.

Aanmelden met korting
Bekijk voor meer informatie de brochure. Op het inschrijfformulier graag bij ‘Bijzonderheden’ vermelden dat je ‘via HRCOMMUNITY’ bent aangemeld. Dan wordt de 10% korting automatisch doorberekend en betaal je geen 2795,- exclusief BTW, maar slechts 2515,50 excl BTW!

Vragen of het programma? We vernemen het graag. Neem contact op met Esther Verhamme E: e.verhamme@uva.nl M: 06 28759774 of Maartje Luinenburg E: m.l.luinenburg@uva.nl, M: 06 41508690

Locatie

Universiteit van Amsterdam, locatie Roeterseiland. Externe locatie nog nader te bepalen.
Roeterstraat Amsterdam + Google Maps