Laden Evenementen

« Alle Evenementen

The Future of Work Masterclass

4 okt 2021 - 18 jan 2022

€2795
The Future of Work Masterclass

De impact van de snel veranderende wereld op werk, werkenden en organisaties.

COVID-19 en UvA Academy
We volgen strikt de richtlijnen van de overheid en RIVM, kijk op de website voor de meest actuele informatie omtrent COVID-19 maatregelen. Afhankelijk daarvan wordt deze masterclass op locatie in Amsterdam of online gegeven.

Op afstand samenwerken, nieuwe technologieën, en andere manieren om het werk te organiseren, zijn door COVID-19 niet langer toekomst, maar realiteit geworden. De versnelling in de evolutie van werk heeft geresulteerd in meer zelfregie en zelfredzaamheid van werkenden. Het heeft de rol van leidinggevenden veranderd en roept nieuwe fundamentele vraagstukken op voor HR, ICT en facilities.

In het masterclass programma “The Future of Work” richten we ons met een voorwaartse blik op de arbeidsmarkt, het werk, en werk-gerelateerd beleid in de aankomende tien jaar. De centrale vraag binnen deze veranderende context is: Hoe gaan we het werk verricht krijgen?”.

Je krijgt antwoord op de volgende vragen:

 • Hoe ontwikkelt de arbeidsmarkt zich? Wat betekent dit voor organisaties? Hoe gaan we om met de verwachte krapte en de behoefte aan schaars talent?
 • Hoe verandert de aard van het werk? Hoe organiseer je dit werk als organisatie? Hoe maken we organisaties wendbaarder en weerbaarder?
 • Hoe organiseren we dat mens en organisatie op de juiste wijze leren om het complexe werk gedaan te krijgen: ‘exploleren’
 • Hoe krijg je het beste team, hoe verbind je ze, hoe benut je hun potentieel, om optimaal te presteren in een veranderende, complexe wereld?
 • Het optimale team is divers en inclusief tegelijkertijd. Hoe krijg je dit voor elkaar?
 • Hoe ziet de werkplek van de toekomst eruit? De hybride werkplek, die relaties tussen werkenden faciliteert, zodat we het beste uit het team halen… Welke gereedschappen zijn nodig?
 • De toekomst van leiderschap: wat zijn jouw ambities en plannen om het werk in 2022-2030 te organiseren? Denken vanuit scenario’s.

Het programma

The Future of Work bestaat uit zeven bijeenkomsten:

 1. De Toekomst van Werk in een structureel krappe arbeidsmarkt
 2. De Toekomst van Leren
 3. De Toekomst van Organiseren
 4. De Toekomst van Inclusief werken
 5. De Toekomst van Samenwerken en Netwerken
 6. De Toekomst van de Werkplek
 7. De Toekomst van Leiderschap

Voor wie?

Dit programma is voor beleidsmedewerkers, managers en (HR)professionals van organisaties die adequaat willen anticiperen op een arbeidsmarkt in transitie. Je loopt tegen verandervraagstukken aan waar je met behulp van wetenschap en praktijkcasussen tot nieuwe inzichten komt. Zo ben jij voorbereid op The Future of Work in deze toenemende onzekere en complexe maatschappij.

The Future of Work is een interessante en inspirerende masterclass over de fundamentele veranderingen in werk en organisaties.Barbara Lamberts, Senior HR Business Partner bij PostNL

Na afronding van dit programma:

 • Weet je welke trends verrassende wendingen gegeven hebben in de arbeidsmarkt en welke mogelijke toekomsten, uitdagingen en kansen je kunt identificeren om toekomstscenario’s te maken;
 • Heb je  inzicht in de nieuwe generaties, nieuwe werkvormen en nieuwe wensen op de arbeidsmarkt;
 • Weet je hoe HR anders georganiseerd kan en zal worden, welke transities dat vraagt van je organisatie en hoe je conventies rondom organiseren kunt doorbreken;
 • Heb je inzicht in de mogelijkheden en onmogelijkheden van leven lang leren;
 • Weet je welke sociologische en technologische ontwikkelingen radicale transformaties teweeg gaat brengen;
 • Weet je hoe je de opgedane kennis kunt toepassen in je eigen praktijk.

Deze masterclass wordt gegeven door:

Bart Götte

Is Business futurist, psycholoog & keynote speaker. Als oprichter van FutureFlock daagt hij executives, beleidsmakers en professionals om vooruit te kijken. Bart is gespecialiseerd in toekomstdenken.

Ed Peelen

Ed Peelen is programma directeur van de UvA Academy en bijzonder hoogleraar content marketing. Ed is gespecialiseerd in het klantgerichter of user centric krijgen van organisaties.

De masterclass the Future of Work was voor mij een echte eye-opener, waarbij je echt leert om ‘om te denken’. Het geeft je een heel goed beeld van de mogelijk toekomstige ontwikkelingen en hoe je als afdeling HRM hierop kunt anticiperen zodat je niet achter de feiten aanloopt.Kim Roos, manager HRM bij Vilans

Praktische informatie

 • Dinsdag 5 oktober, 26 oktober, 9 november, 23 november, 7 december 2021, 11 januari en 18 januari 2022
 • 9.00 – 14.00
 • Afhankelijk van de COVID-19 maatregelen wordt de masterclass op locatie in Amsterdam of online gegeven
 • €2.795., inclusief catering en diverse (digitale) studiematerialen. Alumni van UvA Academy en AUV-leden krijgen 10% korting.
 • Gezien het intensieve en interactieve karakter van het programma is er plaats voor maximaal 20 deelnemers
 • Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname vanuit de Universiteit van Amsterdam

Heb je vragen over dit programma?
Neem gerust contact op met Esther Verhamme. Of download de brochure voor het uitgebreide programma.

E: e.verhamme@uva.nl
Whatsapp: 06 28759774

Meer informatie & aanmelden

Gegevens

Begin:
4 oktober
Einde:
18 jan 2022
Kosten:
€2795
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,
Site:
https://bit.ly/3gcAC8m

Organisator

Universiteit van Amsterdam

Locatie

Universiteit van Amsterdam, locatie Roeterseiland. Externe locatie nog nader te bepalen.
Roeterstraat Amsterdam + Google Maps