HRfestival

DUURZAAM HR

Donderdag 22 juni 2023
13:00-17:30
DUS Utrecht
Donderdag 22 juni 2023
13:00-17:30
DUS Utrecht

OVER HET FESTIVAL

Na de succesvolle editie van 2022, komen wij dit jaar terug in Utrecht met het HRfestival!

Op donderdag 22 juni is het zover en duiken we in het thema Duurzaam HR. Hoe creëer je waarde voor zowel de aandeelhouder als de werknemer en onze planeet? Hoe zorg je dat lange termijn (medewerker)belangen niet ten koste gaan van korte termijn doelen? En hoe bieden wij de problemen van vandaag het hoofd zonder de toekomstige generaties te schaden?

De verduurzaming van organisatie via HR is geen makkelijke opgave, hoog tijd dus om daar tijdens dit HRfestival bij stil te staan.

We doen dit aan de hand van een leuk interactief en leerzaam programma waar keynotes met een verhaal worden afgewisseld met serious gaming. Ook verzorgen onze thema-experts diverse break-outs waar jij de diepte in kan op diverse onderwerpen zoals toekomstbestendig HR, duurzaam leren en ontwikkelen, effectieve reskilling, total talent management, (HR-subsidies) en inzetbaarheid,  wellbeing en werkgeluk, de impact van tech en artificiële intelligentie op – en de kansen voor – HR.

Als HR-professional ben je van harte welkom maar nog leuker is wanneer je samen komt met je team. Het is immers makkelijker – en veel leuker – om samen iets te veranderen dan alleen.

HET PROGRAMMA

13.00 – 13.15 Inloop en ontvangst
13.15 – 13.30 Opening
13.30 – 14.00 Keynote 1: Teun van de Keuken – Keuringsdienst van Waarde en oprichter Tony Chocolonely
14.00 – 15.00 Break-out ronde 1
15.00 – 15.30 Keynote 2: Heleen Cocu-Wassink – CHRO Alliander
15.30 – 16.30 Belevingsmarkt
16.30 – 17.30 Break-out ronde 2
17.30 – 18.00 Afsluiting en netwerkborrel

Wie

Het HRfestival is voor HR-professionals & HR teams. Leer samen met collega’s uit het vak.

#humanpeople #pioniers

Wat

Het HRfestival is een leuke en leerzame middag vol inspiratie en netwerken.

#keynote #break-outs #belevingsmarkt

Waarom

Door de krachten te bundelen en te leren van elkaar, kunnen we het HR-vak nog een stukje mooier maken.

#kennisdeling #sustainablehr

KEYNOTE SPREKERS

Voor deze middag hebben wij twee spraakmakende keynote sprekers vastgelegd, boordevol super relevante ervaringen en inzichten: Teun van de Keuken en Heleen Cocu-Wassink.

Teun is een Nederlands journalist en televisie- en radioprogrammamaker, bekend van bijvoorbeeld Tony Chocolonely en Keuringsdienst van Waarde. Hij neemt verfrissende inzichten van buiten ons vakgebied mee, waar wij ons voordeel mee kunnen doen. Daarnaast heeft nog een boodschap en een dringend verzoek  voor ons HR-professionals.

Heleen is CHRO bij Alliander en de winnares van een van de drie categorie-awards van de laatste editie van de prestigieuze HRtop100 awards! Zij heeft een bovenmatige intersse in cultuurverandering ne komt vertellen hoe volgens haar HR kan bijdragen aan verduurzaming van organisaties en de maatschappij.

Heleen Cocu-Wassink – CHRO bij Alliander

Winnaar van de Categorieprijs voor Sustainability bij de HRtop100

Werken aan een duurzame toekomst. Dat doe ik, en heb ik altijd gedaan.

Als directeur HR bij Alliander zet ik me samen met mijn team elke dag in voor duurzaamheid. We zetten onze mensen aan tot duurzame keuzes. We stimuleren ze om in zichzelf te investeren ten behoeve van duurzame inzetbaarheid en in de omgang met elkaar ten behoeve van duurzame relaties.

Teun van de Keuken – Journalist, presentator, auteur

Teun van de Keuken is bekend van zijn programma's op de NPO zoals de Keuringsdienst van waarde en De vuilnisman en schrijft wekelijk columns voor De Volkskrant. Daarnaast is hij naamgever en oprichter van Tony’s Chocolonely en schrijver van verschillende boeken zoals ‘de Supermarkt Survivalgids’ en ‘Dit is geen dieetboek’

Een rode draad door de carrière van Teun is dat hij maatschappelijke kwesties bespreekt en organisaties aanspoort om duurzame keuzes te maken voor zowel de planeet als de medewerkers. In zijn keynote neemt hij ons mee in zijn visie en deelt hij hoe organisaties en HR volgens hem deze betere keuzes kunnen en moeten maken.

INGREDIËNTEN

WORKSHOPS

In twee rondes van 50 minuten ga je in kleinere groepen aan de slag met relevante thema´s en onderwerpen. Dialoog, interactie en de ‘hoe dan’ vraag staan voorop. Je inspireert elkaar en reikt handvatten aan, daarbij ondersteunt door een keur aan experts van onze partners.

BELEVINGSMARKT

Vind jij beurzen vaak saai? Dan kan je je hart ophalen op belevingsmarkt! Op de belevingsmarkt maak je op originele en toegankelijke wijze kennis met verschillende experts op het gebied van HR & Sustainability. Laat je inspireren en navigeer over deze markt middels een serious game.

SERIOUS GAME

Als leidraad voorde dag hebben wij een game samengesteld. Deze business game daagt je uit op kennis en inhoud, maar stimuleert ook teamwork, verbinding en interactie. Alleen samen met anderen gaat het je lukken tot een goed einde te komen. Uiteraard zijn er ook nog eens mooie prijzen voor de winnende teams.

HRfestival - Belevingsmarkt

INHOUD

BREAK-OUTS

7 perspectieven op duurzaam HR

In deze workshop ga je aan de slag met de 7 rollen van duurzaam succes vanuit jouw perspectief als HR professional

Verzorgd door: Carola Wijdoogen
Organisatie: Number 5 Foundation

Carola is mededirecteur bij Number 5 Foundation, waar zij – o.a. in de Game Changer Academy – met een mensgerichte systemische waardengedreven aanpak organisaties en professionals ondersteunt bij transities naar duurzame inclusieve bedrijfsvoering. Zo geeft ze hierover ook les op verschillende andere universiteiten en hoge scholen. Voor haar werk als eerste directeur Duurzaamheid bij NS ontving zij diverse onderscheidingen zoals MVO-manager van het jaar in 2014.  In 2019 richtte zij de Stichting Sustainability University op met als doel duurzaamheidsprofessionals als “gamechangers” te empoweren. Met hetzelfde doel schreef zij de boeken ‘MVO doe je Zo’ (2016) en “7 Rollen voor duurzaam succes” (2021). Carola studeerde bedrijfskunde aan Nyenrode en Internationale Betrekkingen aan de Johns’ Hopkins University in Washington DC.

Denken vanuit skills en inclusiviteit

Door: Cornerstone
Verzorgd door: Jeroen Vinke

Cornerstone is altijd voorloper geweest op het gebied van leren en dat zijn we nogsteeds. We combineren leren en ontwikkelen in een aantrekkelijk experience platform ondersteund door AI en machine learning.

Gratis pizza op vrijdag volstaat echt niet meer. Medewerkers verwachten meer van hun werkgever. Veel meer. Ze willen kansen om te groeien in hun carrière, realtime feedback en continu blijven leren.

Als je wilt weten hoe wij ervoor zorgen dat jouw team zich kan blijven ontwikkelen binnen jullie organisatie, kom dan bij ons langs!

Sustainability

Het past bij het thema “sustainable HR” omdat we bespreken wat medewerkers nodig hebben om langer te blijven, waardoor de relatie meer sustainable is.

Over Jeroen

Jeroen heeft de afgelopen 10 jaar alle facetten van HR gezien. Door zijn ervaring bij Visma Raet, Unit4, Talentsoft en nu Cornerstone begrijpt hij bij uitstek welke oplossingen nodig zijn om HR maar ook de medewerker een goede ervaring te geven.

Stimuleer de functieverblijfsduur

Organisaties hebben zich een tijd lang de luxe kunnen veroorloven om het tekort aan vaste krachten op te vullen met tijdelijke, externe professionals. Die tijd is voorbij: ook op de flexibele arbeidsmarkt heerst op alle fronten schaarste.

Om in deze tijd talent te kunnen werven, binden en boeien is het noodzakelijk voor werkgevers om alle zeilen bij te zetten. Het antwoord ligt in het verbeteren van de employee branding, inzetten van datagedreven wervingsmethodieken, creëren van een aantrekkelijke hybride werkomgeving. Maar hoe doe je dat?

In deze breakout gaan we met elkaar stilstaan bij hoe je als werkgever de functieverblijfsduur stimuleert.

Na het bijwonen van de breakout hebben we met elkaar een beeld over hoe een certificering en (mentale) fitheid van medewerkers mogelijk bijdragen aan de functieduur van medewerkers.

Door Joke de Graaf
Organisatie: HeadFirst Group

Meer aandacht voor de medewerker

Onderaan de streep efficiënter omgaan met de tijd in jouw business? Dat wil iedereen, maar hoe doe je dit?
Door:
Organisatie: Personio
Personio zorgt dat de HR-kerntaken die in elke organisatie moeten gebeuren zo eenvoudig en efficiënt mogelijk verlopen. Of het hierbij nu gaat om employer branding, het onboarding proces of om organisatorische ontwikkelingen: er valt winst te halen voor je medewerkers en dus voor je organisatie!

Radicaal anders denken over HR

Waarom doen we wat we doen? We handelen meestal uit gewoonte, of vanuit theorieën en protocollen. Maar veel van onze denkkaders zijn gebaseerd op twijfelachtige, of zelfs verkeerde aannames. In een speelse, interactieve sessie met filosoof dr. Karim Benammar gaan we aan de slag met inzichten uit de wetenschapsfilosofie.

We beginnen met het onderzoeken van onze aannames rondom HR vraagstukken. We gaan vervolgens radicaal nieuwe aannames formuleren om de vraagstukken vanuit een ander perspectief te bekijken.

Tot slot vertalen we deze nieuwe inzichten naar kleine, praktische experimenten om de nieuwe aanpak uit te proberen. Een gedachte-experiment dat leidt tot verrassend nieuwe inzichten!

Over Karim Benammar

Dr. Karim Benammar is filosoof, gespecialiseerd in manieren waarop wij onze denkprocessen vormgeven. Hij heeft filosofie gestudeerd en gedoceerd over de hele wereld. Het is zijn doel om filosofische ideeën helder te beschrijven en ze te verbinden met ieders ervaring, en de werkvormen te gebruiken in ons dagelijks leven. Hij is auteur van ‘Overvloed’, ‘Reframing – the art of thinking differently’ en ‘Denken over geld en waarde’.

Leiderschaps- en cultuurverandering

Verzorgd door: Ammarai van der Linde
Organisatie: Vandebron

Vandebron doet er alles aan om 100% duurzame energie van eigen bodem 100% van de tijd voor iedereen beschikbaar te maken. Door lokale energieproducenten te koppelen aan Nederlandse huishoudens, weet je als klant precies waar je energie vandaan komt en waar je geld naartoe gaat. Met onze pionierende aanpak willen we de energiemarkt eerlijker, transparanter en duurzamer maken. Om onze missie te bereiken is meer nodig dan ‘alleen’ het aanbieden van 100% duurzame energie. De volgende stap is dat wij ons inzetten om deze energie ook 100% van de tijd beschikbaar te maken.

In deze breakout laten we je zien hoe je samen met een leiderschapsteam bouwt aan een organisatiecultuur die bijdraagt aan een duurzame missie. Mensen die bij Vandebron komen werken doen dat omdat ze intrinsiek gemotiveerd zijn voor onze missie en impact willen maken. De rol van People & Culture is om een omgeving te creëren waar onze mensen elke dag bij kunnen dragen aan onze missie. Onze missie en waarden vertalen wij door naar al ons People & Culture beleid. Denk daarbij aan werven en selecteren, belonen, performance management, learning & development, rituelen en organisatiestructuur. Na het bijwonen van deze breakout heb je geleerd hoe je een sterke organisatiecultuur bouwt op basis van intrinsieke motivatie en hoe je onder andere Design Thinking kan inzetten bij het vormgeven van People & Culture beleid.

Ammarai van der Linde

Foto: Ammarai van der Linde

BELEVINGSMARKT

Denken vanuit skills en inclusiviteit

Door: Cornerstone
Verzorgd door: Jeroen Vinke

Cornerstone is altijd voorloper geweest op het gebied van leren en dat zijn we nogsteeds. We combineren leren en ontwikkelen in een aantrekkelijk experience platform ondersteund door AI en machine learning.

Gratis pizza op vrijdag volstaat echt niet meer. Medewerkers verwachten meer van hun werkgever. Veel meer. Ze willen kansen om te groeien in hun carrière, realtime feedback en continu blijven leren.

Als je wilt weten hoe wij ervoor zorgen dat jouw team zich kan blijven ontwikkelen binnen jullie organisatie, kom dan bij ons langs!

Sustainability

Het past bij het thema “sustainable HR” omdat we bespreken wat medewerkers nodig hebben om langer te blijven, waardoor de relatie meer sustainable is.

Over Jeroen

Jeroen heeft de afgelopen 10 jaar alle facetten van HR gezien. Door zijn ervaring bij Visma Raet, Unit4, Talentsoft en nu Cornerstone begrijpt hij bij uitstek welke oplossingen nodig zijn om HR maar ook de medewerker een goede ervaring te geven.

Wie ben ik en wat wil ik?

Door: Eva Meijer & Jeroen van Geelen
Organisatie: Happybase

Hoe krijg je inzicht krijgt in de unieke kwaliteiten, drijfveren en ambities van medewerkers. Hoe kan je keytalents  behouden en medewerkers die niet langer ‘fit for future’ zijn, vanuit kracht, in beweging kan krijgen. Happybase biedt een unieke ontwikkelmethodiek om de talenten, drijfveren en ambities van medewerkers te ontdekken en te benutten.

Happybase biedt medewerkers en managers een online platform met de tools om krachtgerichte gesprekken te voeren en ontwikkeling centraal te stellen. De methodiek is gebaseerd op de Design Thinking en positieve psychologie en uitgebreid getest in de praktijk. 

Eva Meijer – Co-founder Happybase
Binnen onze groeiende start-up focus ik me vooral op de commerciële en operationele facetten. Daarbij ben ik nauw betrokken bij het verder ontwikkelen van ons platform. Ik haal energie uit het aangaan van nieuwe relaties, en geloof sterk in de kracht van samenwerking. Daarnaast ligt mijn grote passie bij het ontwikkelen en doen groeien van mensen!

Eva Meijer Happybase

Jeroen van Geelen – Partner Happybase
Als ondernemer ligt mijn hart bij het opbouwen en laten groeien van organisaties. Binnen Happybase ben ik vooral betrokken bij het commerciële aspect en denk ik mee over strategische vraagstukken. Gedreven door mijn passie voor ontwikkeling, streef ik ernaar bij te dragen aan een gezondere, gelukkigere en productievere workforce.

Jeroen van Geelen Happybase

Het begint met inzicht in wat er echt speelt

Door: Connie van der Kamp en Monique Harthoorn
Organisatie: Great Place To Work

Mentale gezondheid, diversiteit, gelijkheid: het zijn onderwerpen waar je niet zo snel over begint bij het koffieautomaat. Erover praten kan lastig of zelfs ongemakkelijk zijn. Een goed gesprek voeren over dit soort thema’s vraagt dan ook om een veilige omgeving. Maar hoe creëer je zo’n cultuur van vertrouwen? Met het Trust Index-medewerkersonderzoek krijg je inzicht in wat er écht speelt in jouw organisatie. De thema’s vertrouwen, trots en plezier staan hierin centraal. Een hoge mate van vertrouwen leidt tot meer werkgeluk, minder verzuim en meer betrokken medewerkers. Niet alleen nu, maar juist ook in de toekomst.

Om deze betekenisvolle gesprekken te starten heeft Great Place To Work een kaartspel ontwikkeld met 35 vragen. Op de belevingsmarkt kun je met jouw team alvast het kaartspel spelen!

Great Place to Work Team - Headshot_Connie van der Kamp 10. Marketing - Website - Monique - Great Place to Work Nederland

Foto’s: Connie van der Kamp en Monique Harthoorn

Luisteren naar medewerkers, geeft inzichten in behoeften en goede ideeën

Door: Anne Branger
Organisatie: InnerVoice

Steeds meer organisaties zijn zich bewust van de waarde van de ervaringen en meningen van medewerkers. Zij beseffen dat luisteren naar hun medewerkers inzicht geeft in hun behoeften en goede ideeën oplevert. Het creëert bovendien een betere Employee Experience en daarmee een grotere betrokkenheid bij de organisatie. Immers, uit verschillende studies is al gebleken dat er een directe correlatie is tussen luisteren en de betrokkenheid en tevredenheid van medewerkers.

Dit leidt direct of indirect ook tot een betere (mentale) gezondheid van medewerkers. Daarmee draagt luisteren wezenlijk bij aan het welzijn van medewerkers én duurzaam (HR) beleid van je organisatie.

Aandacht voor Duurzame Inzetbaarheid

Verzorgd door: Joey Burggraeve, Danny van Loon en Michelle Draaisma
Naam organisatie: OAZ HR Specialisten

Aandacht voor Duurzame Inzetbaarheid? Het begint al met je aannamebeleid.

Alle medewerkers fit en vitaal naar hun pensioen, dát is waar Duurzame Inzetbaarheid over gaat.

OAZ HR Specialisten sluit zich aan bij dit doel en motiveert haar klanten dit ook te doen. Door HR processen te digitaliseren bijvoorbeeld, zonder stapels papierwerk kunnen medewerkers zich immers focussen op dat wat ze graag doen!

Door breed in te zetten op financiële tegemoetkomingen als MDIEU, heeft het Ministerie van SZW Duurzame Inzetbaarheid toegankelijk gemaakt voor alle organisaties. OAZ HR Specialisten ondersteunt bedrijven bij het navigeren tussen alle regels en helpt jou om optimaal gebruik te maken van de beschikbare financiële tegemoetkomingen waar je recht op hebt.

Wil jij weten hoeveel stapels papierwerk jouw organisatie overboord kan werpen? Doe dan mee aan de til-challenge op de stand van OAZ en til jouw organisatie naar een hoger niveau.

Op deze belevingsmarkt wordt de stand van OAZ bemand door Joey, Michelle en Danny. Onze professionals op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid en subsidies voor Instroom, Opleidingen en Sociale Zekerheid delen graag hun kennis met jou!

Michelle Draaisma
Michelle is de frisse wind binnen OAZ. Met haar frisse blik en haar ondernemendekarakter gaat ze voor het optimale resultaat voor haar klanten. Michelle gaat met haar positieve inborst elke uitdaging aan.

Michelle-Draaisma---rond

Joey Burggraeve
Als commercieel manager heeft Joey klanttevredenheid bovenaan zijn prioriteitenlijstje staan. Samen met het team gaat hij voor het beste resultaat, toch is gezelligheid een essentieel onderdeel van deze samenwerking.

2023-Joey-Burggraeve---rond

Danny van Loon
Als commercieel manager heeft Joey klanttevredenheid bovenaan zijn prioriteitenlijstje staan. Samen met het team gaat hij voor het beste resultaat, toch is gezelligheid een essentieel onderdeel van deze samenwerking.

Danny van Loon OAZ

The School of Life

Omdat de meest ongrijpbare aspecten van werk bepalend zijn voor succes,  kijkt The School of Life vanuit een filosofisch en psychologisch perspectief naar mensen binnen organisaties. Zo creëren we samen duurzaam succes voor mens, organisatie en de wereld.

Ga met de mensen van The School of Life in gesprek over hun eeuwenoude en innovatieve kijk op organiseren en de rol van HR daarbij.

Motiveer je werknemers met praktische en flexibele digitale oplossingen

Verzorgd door: Alexander Mosselman, HR Engagement Specialist bij VIP District.
Organisatie: VIP District

Motiveer je werknemers met praktische en flexibele digitale oplossingen via VIP District. Software speciaal ontwikkeld om de betrokkenheid tussen werkgever en werknemer te vergroten. Bevorder de prestaties van je werknemers door communicatie-, voordelen- en motivatieoplossingen. 100% digitaal en mobiel beschikbaar zodat je werknemers er altijd en overal toegang toe hebben.

Bij onze stand laten we je zien hoe je middels slimme incentive programma’s het succes van de organisatie en de individuele werknemers kan combineren met duurzaamheid. Wordt geïnspireerd om op creatieve manieren te kijken naar duurzaamheid en wat je kan doen om jouw personeel te motiveren hiermee aan de slag te gaan. Na het bezoeken van de VIP District stand weet je hoe jouw organisatie op een efficiënte wijze een grote positieve impact kan maken!

Alexander Mosselman

Foto: Alexander Mosselman

LOCATIE

DUS UTRECHT

DUS is een Work & Playground, voor teams die de toekomst willen maken.  Het is een creatieve omgeving, zowel binnen als buiten die inspireert, verbindt en nieuwe inzichten geeft. Je begrijpt, het is een plek die perfect bij HRcommunity en ons HRfestival past!

Naast ruimte voor inhoud is er ook genoeg lol te beleven: strijk neer in een van de hangmatten om even tot rust te komen bijvoorbeeld. Dat je de immense schepen op het Amsterdam Rijnkanaal bijna kunt aanraken, maakt het helemaal bijzonder.

Het adres van DUS is: Sophialaan 1, 3542 AR Utrecht.
Op de locatie is ruim voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

HRfestival DUS Utrecht

AANMELDEN

Meld je aan nu het nog kan.

Individueel ticket €249,- /  Teamticket €599,- (4 personen)

Wij zien uit naar jouw komst!

Ben je benieuwd naar de editie van vorig jaar, bekijk dan hier de aftermovie en het eventmagazine:

Mede mogelijk gemaakt door:

© 2023 HRfestival | door HRcommunity | Voorwaarden