Tags: ,

Collegereeks – De kracht van positieve psychologie

Collegereeks – De kracht van positieve psychologie

Begin: 17 mei 2023
| 9:30 tot 11:45 uur
Eind: 21 juni 2023
Organisator: The School of Life
Locatie: Online
Prijs: 825,- exclusief btw
The School of Life logo

De kracht van positieve psychologie

Hoe haal je het beste uit je werknemers? Volgens de positieve psychologie doe je dat door hun kracht te versterken. In deze online collegereeks maak je in zes weken kennis met de theorie en praktijk van deze discipline. Een perfecte kans voor bevlogen HR-professionals en leidinggevenden.

Hoe haal je het beste uit je mensen?

Echt vooruitstrevende organisaties beseffen dat het welzijn en floreren van medewerkers een belangrijk doel op zich is. Maar hoe bereik je dat? Hoe zorg je ervoor dat leiders zich ontwikkelen? En dat zij hun medewerkers op een inspirerende manier uitdagen dat ook te doen? Hoe creëer je, kortom, een cultuur die gericht is op ontwikkeling? Positieve psychologie wordt steeds vaker ingezet als methodiek om mensen en organisaties te laten floreren. De kerngedachte ervan is dat je je niet te veel moet richten op het oplossen van problemen – de negatieve aspecten – maar vooral op het versterken van kwaliteiten en vaardigheden. Het benadrukken van positieve ervaringen en het ontwikkelen van een positieve grondhouding (growth mindset) spelen daarbij een belangrijke rol. Daarvoor is het van belang om een context te creëren waarin medewerkers gewaardeerd worden, zich met elkaar verbonden voelen en ervaren dat zij een bijdrage leveren aan het grotere geheel.

In deze online businessreeks leer je van drie experts de ins en outs van de positieve psychologie. We verkennen de wetenschappelijke inzichten binnen het vakgebied en beschouwen hoe dit zich de afgelopen twintig jaar ontwikkeld heeft. We onderzoeken waarom een focus op probleemoplossing niet volstaat voor echte ontwikkeling en hoe we in onze snel veranderende en versnellende context aandacht vrijmaken voor wat er wezenlijk toe doet. We leren hoe we een taal en communicatiestijl ontwikkelen die recht doet aan onze menselijkheid en zorgt voor dieper begrip en verbinding. En we krijgen handreikingen voor het inzetten van positieve psychologie, voor een breed gedragen organisatieverandering die beklijft.

Inhoud van de colleges

College 1: Wat is positieve psychologie en waarom is het relevanter dan ooit voor organisaties?
College 2: Wat vraagt positieve psychologie in gedrag en houding?
College 3: Hoe helpt positieve psychologie om beter met elkaar te communiceren?
College 4: Job Crafting: hoe creëer je zinvol en plezierig werk voor jezelf en anderen binnen de organisatie?
College 5: Hoe werk je aan verandervraagstukken vanuit de positieve psychologie?
College 6: Hoe veranker je de positieve psychologie in jouw organisatie?

Praktische informatie

Voertaal: Nederlands
Soort: 6-delige online interactieve collegereeks
Data: Elke woensdag van 17 mei tot 21 juni, 2023
Tijd: 9:30 – 11:45
Locatie: Wekelijks online via Zoom
Regulier ticket: € 825,- exclusief btw
Stap-budget: Deze reeks komt in aanmerking
Moderatie: Anne Wernand, The School of Life

In de Online business reeks Positieve psychologie op de werkvloer:

  • Leer je over theorie, onderzoek en toepassingen van de positieve psychologie en maken we af en toe een uitstapje naar de filosofie
  • Doe je kennis op over hoe je medewerkers kan stimuleren een actieve rol aan te nemen in hun eigen ontwikkeling
  • Ontwikkel je ‘positieve antennes’ die je helpen je te richten op sterke kanten van jezelf en medewerkers
  • Reflecteer je samen met mede-deelnemers op de stof en deel je ervaringen uit de praktijk
  • Doe je nieuwe ideeën op over hoe we allemaal meer geluk en plezier kunnen ervaren tijdens ons werk

Voor wie is deze reeks?

Iedereen met interesse in positieve psychologie kan deelnemen aan de Online businessreeks: Positieve psychologie. De reeks is ontworpen voor HR-medewerkers en leidinggevenden die willen werken aan een betere werkomgeving voor de collega’s. Elk college maak je ook in kleinere groepen in break-out rooms kennis met andere deelnemers en wissel je van gedachten over de behandelde onderwerpen.

Deze reeks is eerder gevolgd door een Loopbaanadviseur, Agile transformation coach, Programma manager, Teamleider & Directer recruitment en een HR-manager arbeidsvoorwaarden en vitaliteit.

Tags: ,
Ook Interessante Kalender

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

Ontmoet de spraakmakende keynotes op het HRfestival

HRtop100 Magazine

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE