Tags: ,

Collegereeks: ’’Het Vrouwenbrein. Vrouwen zijn anders’

Collegereeks: ’’Het Vrouwenbrein. Vrouwen zijn anders’

Begin: 17 januari 2022
Eind: 13 juli 2022
Organisator: SheConsult
Locatie: Online
Prijs: 300

Wetenschap ontmoet de praktijk

Prof. dr. Iris Sommer, onderzoeker en auteur van het Vrouwenbrein: Lever en hart van vrouwen zijn anders dan van mannen. Hersenen zijn ook niet genderneutraal. Voor een werkgever is het gelijk behandelen van mannen en vrouwen geen goed idee!”

Vrouwen lopen dus op hun werk tegen andere zaken aan dan mannen

In een werksetting kan het tègen vrouwen werken. Bijvoorbeeld: In van oudsher door mannen gedomineerde omgevingen gelden de mannelijke spelregels. In onze cultuur vinden we fulltime werkende vrouwen toch eigenlijk slechte moeders, en vinden we vakgebieden waar veel vrouwen werken toch minder waard dan bijvoorbeeld ruimtevaarttechniek.

Maar ook in sollicitatieprocedures zien we dat vrouwen zich vaak te bescheiden presenteren en ook met een andere bril op bekeken worden. En bij ontslag zoeken vrouwen, vaker dan mannen, de schuld bij zichzelf, wat een aardige dip in hun zelfvertrouwen kan veroorzaken.

Uit de coachpraktijk en uit de wetenschap kennen we de thema’s waar vrouwen tegenaan lopen. In deze collegereeks behandelen we zes van deze thema’s.

Prof. dr. Iris Sommer kijkt naar ieder van deze thema’s vanuit de wetenschap, en drs. Vréneli Stadelmaier vertaalt dit naar de dagelijkse praktijk van professionele vrouwen.

Resultaat

Het resultaat is zes webinars met een stuk wetenschappelijke theorie, inzichten vanuit de praktijk en concrete, direct toepasbare tips.

  • Het vrouwenbrein, werk & ambitie
  • Het vrouwenbrein & zelfvertrouwen
  • Het vrouwenbrein & overtuigingskracht
  • Het vrouwenbrein & strategisch spel
  • Het vrouwenbrein & omgaan met stress
  • Het vrouwenbrein & feedback

De online collegereeks wordt gegeven door een groep van wetenschappers, auteurs en loopbaancoaches gespecialiseerd in het coachen van hoogopgeleide vrouwen.

Praktisch

De colleges duren een uur, van 13.00u tot 14.00u, en zijn te volgen via Zoom of YouTube (beveiligde links).

Ieder college begint met een introductie door prof. dr. Iris Sommer. Vanuit de wetenschappelijke kennis van het vrouwenbrein zal zij reflecteren op het thema.

Daarna zal de gastspreker op dat onderwerp een korte inleiding geven. In het vervolggesprek onder leiding van Vréneli Stadelmaier worden de inzichten vertaald naar de werkvloer. Is het herkenbaar? En als dat zo is, wat betekent dat dan concreet voor jou? Wat kun je anders of beter doen? Waar kun je morgen al mee aan de slag?

De deelnemers gaan naar huis met heldere inzichten en concrete tips om het vanaf morgen anders, beter, handiger of leuker te doen.

Tijdens de colleges is er ruimte voor het stellen van vragen via de chatfunctie in Zoom of YouTube.

Tags: ,

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Ook Interessante Kalender

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper De waardevolle organsiatie

whitepaper arbeidsmarkt
In dit whitepaper staan HR en HRM gerelateerde onderwerpen omtrent de Arbeidsmarkt

Registreer je als lid

Bekijk het HRcommunity Festival magazine hier!

Upload content hier!

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

HR Manager – OPRA Turbines

Boek

Superkrachten - Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken -

Superkrachten – Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken

Kalender

Word een Online Learning Expert | SkillsTown

Whitepaper

Van Human Resource Management naar een optimale medewerkerbeleving

Van Human Resource Management naar een optimale medewerkerbeleving