Kennisupdate Performance management

Kennisupdate Performance management

Korting
Voor Leden
Op Locatie
Organisator: SDO Opleidingen
Prijs: 990,00
Prijs Basis Lid:€ 990,00-10%€ 891,00
Prijs Premium Lid:€990,00-15%€ 841,50
SDO Opleidingen

Inhoud van het programma

SDO hanteert de Cubrix – een integraal bedrijfskundig raamwerk – als het theoretisch fundament voor moderne bedrijfskunde en dus ook voor performance management. De fasegewijze, waardegeoriënteerde en contextspecifieke benadering geeft je een grote voorsprong om de prestaties van je team en organisatie te helpen verbeteren.

 

Online onderwijs


SDO maakt gebruik van het leerplatform van Paragin waardoor moderne leervormen ter beschikking staan. Het studiemateriaal is fraai en functioneel vormgegeven en faciliteert alle leerstijlen. Een berichtenforum staat open voor uitwisseling met collega-deelnemers en de experts van SDO.

Het kennisplein staat 365 dagen open en de toegang kan eenvoudig verlengd worden.

Het studiemateriaal omvat de volgende elementen:

 • Learning journey: Een logische reeks leermiddelen ter ondersteuning van de leerdoelen.
 • Casusmateriaal: Je breng een eigen casus in.
 • Webinar: Een virtuele presentatie van het thema door een kerndocent, met mogelijkheid vragen te stellen.
 • Game: The Management Challenge is een internationaal vermaard simulatiespel waar je als team aan deelneemt. (optioneel)
 • Oefenvragen: Er is een memotrainer beschikbaar waardoor je vraaggewijs de leerstof verkent en je kennisniveau borgt.
 • Video en podcast: Het studiemateriaal wordt ondersteunt met video’s en podcasts.

 

Prestatie- of performancemanagement (PM) omvat alle activiteiten die ervoor zorgen dat doelen op effectieve en efficiënte wijze worden behaald. Prestatiemanagement concentreert zich op de prestaties van de gehele organisatie, afdelingen, productieprocessen en individuele medewerkers.

Performance management

Performance management is gericht op het implementeren en evalueren van strategische doelstellingen en legt een relatie tussen het gewenste resultaat van de organisatie en de benodigde aanpak, gedrag, cultuur en de individuele bereidheid om dat resultaat te behalen.
Tegelijk word performance management – of policy deployment – ook in het fasegewijze perspectief van de Cubrix gebracht.

De kennisupdate omvat de relevante gedeelten uit het vakgebied van Organizational behavior en de drie drie ontwikkelniveau’svan performance management:

  1. De bureaucratische benadering (technocratisch, hiërarchisch)
  2. De rationele benadering (voortdurend incrementeel verbeteren en de proces-optimalisatie gebaseerd op Goldratt’s Theory of Constraints (TOC)
  3. De professionele benadering (verbindend, integrerend)

Het thema integreert veel andere domeinen en verbindt gedrag aan prestaties, ambities aan resultaten, processen aan klantwaarden, verspilling aan efficiency, kwaliteit aan vakmanschap en besturing aan effectiviteit.
Het laat zien hoe je eigenaarschap en verantwoordelijkheid bij mensen kunt creëren, waardoor elk individu bereid en in staat is om zijn eigen prestatie te meten en continu te verbeteren.

 

 

 

 • Duur: 1 jaar toegang online kennisplein
 • Studiebelasting: 1 a 2 uur per week
 • Studiepunten: 06 ECTS
 • Categorie: 2. Strategie en beleid

De opleidingsdagen zijn in Maassluis en Amsterdam en binnenkort ook in Alkmaar. De masteropleiding is in Doorn, en Ede en Rotterdam.

Word basis of premium lid en krijg een unieke kortingscode voor SDO Opleidingen

Ook Interessante Kalender

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE